nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

El Departament de Filologia Catalana acusa el Govern de mentir sobre el requisit de català: «Volia derogar el Pla de Formació Lingüística i Cultural»

El Govern ha publicat aquest dijous un comunicat en què nega que ha fet una rebaixa del requisit de català als centres superiors d’ensenyaments artístics i explica l'Ordre que s'ha modificat.

No obstant això, el Departament de Filologia Catalana de la UIB ha explicat aquest divendres que el comunicat del Govern «genera una falsa impressió sobre la Universitat de les Illes Balears i conté imprecisions greus».

Segons explica el Departament, el 13 de juliol de l'any passat, la UIB va trametre un escrit de resposta a una primera proposta de redacció de l'Ordre i, el primer de febrer d'enguany, un escrit d'al·legacions a l'esborrany de l'Ordre.

Aquestes mateixes al·legacions es varen proposar al Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) perquè s'incloguessin en l'informe que aquest òrgan havia d'emetre a propòsit de l'esborrany d'Ordre. Inicialment en varen quedar excloses per raons formals.

Finalment, però, se n'hi varen incloure 5 de les 6 que hi va proposar la CTAL. Les 5 primeres conformen l'apartat 3, 'Consideracions i recomanacions generals', de l'informe 1/2021 del CEIB. La que proposava l'eliminació de la disposició addicional única no s'hi va incloure.

L'informe del CEIB hi proposa aquest afegit en relació amb la capacitació en llengua catalana: «i s’establirà per normativa igual o equivalent a la de la resta dels cossos docents». La Conselleria no va incloure l'afegit a la redacció final de l'Ordre.

«El Govern menteix en un comunicat de premsa de la Conselleria d'Educació i Formació Professional. La UIB no s'ha limitat a 'proposar algunes al·legacions […] que no varen tenir suport' del CEIB, com es dedueix del comunicat», ha remarcat el Departament de Filologia Catalana.

La UIB va trametre observacions a una primera proposta de redacció de l'Ordre a la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i al·legacions a l'esborrany d'Ordre a la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

Finalment, sobre les protestes que fa el comunicat relatives a «l'aposta clara per l’ensenyament de i en català a les Illes durant les dues legislatures», el Departament denuncia que la pretensió inicial de la Conselleria era derogar el Pla de Formació Lingüística i Cultural.

«Aquesta mesura va contra qualsevol 'aposta clara per l'ensenyament de i en català a les Illes'. El desacord de la UIB, de la Direcció General de Política Lingüística i de la majoria de sindicats va obligar la Conselleria a retirar la proposta de derogació del FOLC», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Idò que els votin els forasters!!
El meu vot no el tendràn.

Valoració:12menosmas
Per Referent a les mentides, fa mes de 2 anys

Segons algunes versions periodístiques, Pilar Costa va dimitir de portaveu del Govern cansada d'haver de dir mentides. Fins a tal extrem va arribar la cosa que la pobra dona no podia evitar les contradiccions davant els periodistes. Que els polítics superen les dificultats a base de dir mentides ho sap torhom.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente