algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

MÉS per Mallorca exigeix «més mitjans i recursos» per poder fer front a la violència masclista

MÉS per Mallorca reclama «més mitjans i recursos» per poder fer front a la violència masclista. És una de les peticions sorgides d'una trobada celebrada aquest dissabte on hi han participat els batles/batlesses i regidors/regidores de la formació. Segons la formació, des dels ajuntaments, es viu «amb molta preocupació» aquesta manca de mitjans que obliga a molts municipis a no poder oferir «una atenció integral a les dones».

Segons han explicat, «hi ha ajuntaments que tenen molt pocs mitjans» i es veuen obligats a derivar les denúncies per violència de gènere a entitats més «allunyades» de la població. De fet, insisteixen en el fet que «l'àmbit local és el més adequat per a la integració de la igualtat d'oportunitats», a més de ser «més eficient», perquè es destinen els recursos «on han d'anar».

En aquest context, durant la trobada, celebrada de manera virtual, MÉS ha alertat que la violència masclista «no sols afecta les dones sinó a la societat en el seu conjunt», per la qual cosa reclamen una atenció integral que inclogui no sols l'aspecte judicial o policial, sinó també el sanitari o psicològic i de prevenció de la violència cap a les dones, de menors i altres persones que depenen d'elles. Així, han lamentat la «manca de recursos policials a la gran majoria de municipis de Mallorca». Una situació derivada de la Llei Montoro que impossibilita l'ampliació de les plantilles. Així, han exigit la derogació d'una normativa que «constreny» l'autonomia municipal.

Els càrrecs de MÉS també han abordat com es distribuiran els Fons Europeus i ha reclamat dedicar-los «a projectes estratègics per resoldre problemes estructurals dels municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.