algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

MÉS reclama la inclusió del català en el nou model de DNI electrònic europeu

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha reclamat al Govern de l'Estat, i particularment al Ministeri de l'Interior, la inclusió de manera immediata de la llengua catalana en el nou model de DNI electrònic europeu. El nou document, presentat fa uns dies per part de Fernando Grande-Marlaska, no incorpora segons ha denunciat Ensenyat, ni el català, ni tampoc l'euskera o el gallec en els territoris on aquestes llengües són cooficials. Per contra, sí que inclou l'anglès, llengua que no és considerada oficial ni tampoc cooficial a cap dels territoris que conformen l'Estat.

En aquest context, MÉS ha registrat una Proposició no de Llei reclamant la inclusió del català així com la resta de llengües cooficials al nou DNI. Així, el portaveu parlamentari critica que el Govern espanyol «torna a incomplir els seus compromisos de foment i defensa de les llengües cooficials que no són el castellà. És evident que reivindiquen una carta magna que no compleixen». Ensenyat afegeix que «la involució en matèria lingüística és una evidència» i recorda que la inclusió de les llengües oficials a l'antic model de DNI no va ser efectiva fins a l'any 2001. «Haurem de tornar a esperar vint-i-cinc anys més per veure com s'implanten en el nou DNI europeu totes les llengües oficials de l'Estat?», ha demanat Ensenyat.

En la mateixa Proposició no de Llei, MÉS també reclama garantir que els ciutadans i ciutadanes puguin adreçar-se a les administracions de l'Estat de forma telemàtica en qualsevol de les llengües oficials, tal com fixa la Constitució espanyola i en compliment dels compromisos adquirits amb la signatura de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. Ensenyat explica que només una de cada cent pàgines web de l'Administració estatal està totalment disponible en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 2 anys

Com més malament, millor.

Valoració:-1menosmas
Per Tots junts, fa mes de 2 anys

Si tots feim pressió de manera conjunta, es possible que ens tenguin en compte i ho aconsegim.

Valoració:7menosmas
Per Tots junts, fa mes de 2 anys

Si tots feim pressió de manera conjunta, es possible que ens tenguin en compte i ho aconsegim.

Valoració:7menosmas
Per balearium, fa mes de 2 anys

Jajajajajaja.....sin comentarios

Valoració:-10menosmas
Per Estornell, fa mes de 2 anys

Quin Estat que sempre has de demanar els teus drets! I llavors diven que la llengua perseguida és el castellà.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente