algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a un exregidor d'Andratx per malversació i prevaricació

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha citat aquest dijous a una vista prèvia un exregidor de l'Ajuntament d'Andratx acusat de prevaricació administrativa, entre d'altres delictes, per a qui la Fiscalia demana quatre anys de presó.

Segons l'escrit del fiscal, entre gener de 2016 i febrer de 2017, l'exregidor va aprofitar les seves facultats de gestió i contractació en benefici propi i perjudici de l'Ajuntament.

Així, d'acord amb la Fiscalia, de manera contrària a la legislació administrativa, l'acusat va executar per si mateix o va donar ordres i instruccions als seus subordinats per a realitzar contractacions per a l'adquisició de subministraments a diverses empreses.

Els subministraments no tenien justificació sobre la seva necessitat, ja que molts d'ells ja estaven contractats, existien en estoc als magatzems municipals o eren innecessaris. El cost d'aquestes contractacions realitzades supera els 28.000 euros.

Segons la Fiscalia, aquests fets descrits constitueixen un delicte de malversació de cabals públics, un delicte continuat de prevaricació administrativa i un delicte de frau dels articles 436 i 74 del Codi Penal en la seva redacció després de la reforma de la LO 1/2015.

Així, el fiscal demana per a l'exregidor quatre anys de presó i inhabilitació especial per a tota ocupació o càrrec públic durant 15 anys. A més, reclama que l'acusat indemnitzi l'Ajuntament d'Andratx amb la quantitat de 14.812,56 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.