lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
18°

Més per Menorca defensa a Madrid la fi del privilegi dels polítics de ser jutjats per tribunals especials

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha intervengut aquest dimarts al Ple del Congrés dels Diputats per a defensar la supressió dels aforaments a les Illes Balears, una iniciativa que ha arribat a la Cambra baixa en el marc de la reforma de l’Estatut que es va aprovar per unanimitat al Parlament.

«L'aforament ha estat i és una peça més de l'engranatge de la corrupció a Espanya i també, per descomptat, a les nostres illes», ha afirmat Castells des de la tribuna.

El menorquinista ha explicat que llevar l'aforament vol dir «llevar la seguretat als polítics de ser jutjats per un determinat tribunal», un privilegi, ha dit, «del qual es beneficiaven, bàsicament, els membres dels dos grans partits estatals», els dos únics que durant anys i anys han pogut anar intervenint en les designacions dels jutges dels tribunals superiors gràcies a la seva influència en el govern del poder judicial: «Són els únics que han tengut capacitat per exercir aquest tipus de pressions», ha concretat Castells.

El de Més per Menorca ha traslladat als membres del Congrés el ‘sense sentit’ d’una figura que ha perdut «qualsevol justificació» i que només és «una reminiscència històrica». «Que tots siguem jutjats, tant civil com penalment, pel jutge predeterminat per llei», ha reclamat el diputat, qui ha demanat la presa en consideració de la proposta del Parlament de les Illes Balears tot definint-la com a «simple i transparent».

El diputat també ha aprofitat la intervenció al Congrés per recordar davant de l’hemicicle que les Illes no són «l’arcàdia feliç» sinó un territori «insular, fragmentant, mal finançat, amb una estructura econòmica fràgil, que depèn excessivament del turisme» i que fa que tenguin un «mercat laboral molt precaritzat» i que «l’accés a l’habitatge sigui el més difícil de tot l’Estat», tot plegat agreujat per la crisi de la Covid-19. A més, ha afegit que a Menorca s’hi suma el problema de la connectivitat deficient que comporta «dificultats per a les famílies i per a la competitivitat de les empreses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris