algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Noguera: «La victòria de la protecció de Son Bosc és un símbol de la lluita ecologista»

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha mostrat aquest divendres la seva «immensa satisfacció» davant la protecció definitiva dels terrenys de Son Bosc i la seva inclusió dins de la superfície protegida del Parc Natural de s'Albufera.

Noguera ha subratllat que d'aquesta manera acaben 20 anys de «lluita incansable» per a protegir un espai únic i ha ressaltat que la protecció definitiva de Son Bosc és un «símbol de la lluita social contra l'especulació i una victòria de l'ecologisme». El coordinador de MÉS ha visitat la zona al costat d'altres càrrecs de la formació i ha recordat el «llarg camí» recorregut des que en 2002, el Pacte de Progrés va incloure Son Bosc dins del Parc Natural de s'Albufera.

«Primer lluitarem contra el PP que va excloure els terrenys del parc i després acudirem als tribunals per a oposar-nos a la construcció il·legal d'un camp de golf», ha afegit. Segons han recordat, el TSJIB va confirmar que la llicència d'obres i d'activitat eren il·legals i que s'havia autoritzat un projecte que estava prohibit per les directrius d'ordenació territorial.

Precisament, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat la importància d'haver protegit un lloc com Son Bosc. Per a Mir, la protecció és una demostració de què governar pel bé comú, «posant les persones en el centre» i escoltant les reivindicacions socials «no és paper banyat».

El conseller ha ressaltat que no sols s'ha ampliat el Parc Natural de s'Albufera sinó que se li ha dotat d'un instrument de gestió per primera vegada. Per part seva, el regidor de MÉS per Muro, Miquel Àngel Tortell, ha lamentat que la defensa de Son Bosc va comportar que en 2008 els regidors de la coalició fossin expulsats de l'equip de govern.

«Tretze anys després, celebrem que Son Bosc sigui Parc Natural. Desgraciadament, la defensa dels interessos particulars d'un camp de golf ha tingut un cost de més de 300.000 euros de tots els murers», ha afegit.

Càrrecs i excàrrecs de MÉS entre els qui estava l'exconseller de Medi Ambient Gabriel Vicens, el diputat i portaveu en la Comissió de Medi Ambient, Josep Ferrà, la diputada Joana Aina Campomar i Antoni Alorda, han visitat la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.