algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

MÉS per Mallorca vol dur el 500 aniversari de les Germanies al Parlament

MÉS per Mallorca ha registrat una iniciativa al Parlament perquè tant la cambra com el Govern s’adhereixin a la commemoració del 500 anys de la Germania Mallorquina de 1521. La Germania Mallorquina fou una revolta contra els privilegis dels menestrals i l’alta noblesa del segle XVI. Com ha explicat el diputat Joan Mas 'Collet', la revolta dels agermanats era «pionera en la defensa de valors com la llibertat, la igualtat, la sobirania i la justícia social».

El grup de MÉS per Mallorca reclama al Parlament que s’adhereixi al manifest elaborat per la comissió cívica Germania 500, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma i el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

El manifest que MÉS reclama que subscriguin tant el Govern com el Parlament destaca que «avui és d’estricta justícia rememorar la Germania, no solament pel coratge que tingueren els nostres avantpassats en enfrontar-se a una administració pública corrupta i combatre una societat injusta, parcial i opressora, sinó perquè els valors que empararen aquesta lluita són ben vigents: democratitzar les estructures governamentals per tal que tots els ciutadans gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.