algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

MÉS per sa Pobla celebra el decret de protecció del territori i apunta que fa valdre la patata

MÉS per sa Pobla ha mostrat el seu suport al decret llei 9/2020, de 25 de maig, de mesures de protecció del territori a les Balears i ha assegurat que aquest afavoreix la patata poblera.

Segons ha informat la formació, a grans trets, el decret «beneficia l'ús agrari del sòl rústic en detriment d'altres usos», com el turístic o el residencial, que «dificulten l'accés a la terra i comprometen la competitivitat productiva de la pagesia».

D'acord amb el regidor de Planejament urbanístic de l'Ajuntament de sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, aquesta normativa «fa valdre el producte local com la patata», tan demandat durant la crisi sanitària de la COVID-19.

Zones inundables i sòl urbà

Així mateix, MÉS per sa Pobla ha destacat que el decret llei limita els paràmetres de construcció d'habitatges unifamiliars en sòl rústic establint un màxim urbanitzable de 900 m³ i estableix la prohibició de fer-ho en les Àrees de Prevenció de Riscos.

En aquest sentit, el regidor Antoni Simón Tomás ha manifestat que «les zones inundables són perilloses per a noves construccions, tant amb finalitats residencials com vacacionals» i, per tant, «han de prevaler els criteris de seguretat de les persones en el seu habitatge i de sostenibilitat si es refereix a la modalitat turística».

D'altra banda, la formació ha ressaltat que l'afectació del decret llei respecte a sòls urbans no consolidats i sòls urbanitzables és d'un 6% del nucli urbà, la qual cosa a sa Pobla se situa principalment en la Ronda de circumval·lació.

En relació amb aquesta qüestió, MÉS ha assenyalat el projecte de construcció de l'escola concertada Sant Francesc d'Assís, situada en una àrea urbanitzable no programada. Segons el regidor, «l'escola, aparentment, no perilla perquè reuneix els condicionants per a no quedar afectada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.