algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
20°

Garrido i Armengol es comprometen a treballar «per revalidar els governs del canvi»

La nova secretària general de la Federació dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, han clausurat el 13è Congrés dels Socialistes de Mallorca .

PSIB

La nova secretària general de la Federació dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, han clausurat el 13è Congrés dels Socialistes de Mallorca comprometent-se a treballar «colze a colze per obtenir el suport d’una majoria social al 2019 que ens permeti revalidar els governs del canvi a Mallorca i a les illes».

Garrido ha agraït «la feina feta i la fermesa ideològica» demostrada per Silvia Cano al capdavant de la federació aquests anys, al mateix temps que ha destacat el «compromís i la feina d’una gran dona i amiga que retornat la dignitat a aquesta terra», fent referència a Francina Armengol.

La nova líder dels Socialistes de Mallorca s’ha mostrat satisfeta perquè «els socialistes hem tornat a demostrar que som capaços d'actualitzar el nostre projecte polític» i ha encoratjat a la militància a seguir treballant perquè, en paraules d’Eduardo Galeano, «la utopia és l'horitzó. M'hi acost dues passes i ella s'allunya dues passes. Camin deu passes i l'horitzó recorre deu passes més. Per a què serveix la utopia? Per a això serveix, per caminar».

Garrido ha reivindicat el paper dels socialistes en aquests «nous temps que vivim en el que transformarem de nou la societat» perquè «hem de ser els actors principals, com sempre», ja que «la màxima aspiració dels socialistes és canviar la realitat des dels governs en base als nostres valors d’esquerres».

Garrido ha deixat clar que «som l’esquerra de govern», manifestant el seu desig de tenir «un partit que defensi els nostres valors a cada un dels 53 pobles i ciutats de Mallorca i que sigui l’alternativa a la dreta, amb un projecte clarament d’esquerres».

Per la seva banda, Francina Armengol, ha recordat la bona feina que estan fent els socialistes a les diferents institucions de Mallorca i de les illes «canviant la realitat de moltíssima gent» però «queda molt per fer i els socialistes som cabdals per fer-ho possible, per això hem de seguir governant al 2019».

Armengol ha recordat que «veníem de la legislatura de la crispació, les retallades i els drets robats pels governs de dretes» i «en dos anys estam canviat les coses a millor, hem fet un gir de 180 graus retornant drets, apostant per un altre model econòmic, amb una ocupació de qualitat i fent una batalla valenta davant el Govern d’Espanya defensant el que és just per les illes».

Pel que fa al partit, Armengol ha apostat per «un partit més obert, transparent i participatiu per arribar encara a més gent», pel que «necessitam un partit molt arrelat als municipis», el que és «la nostra principal força perquè sóm un partit proper a la ciutadania».

La líder del PSIB-PSOE ha demanat una esforç a la militància perquè «si aconseguim governar vuit anys seguits, tendrem la possibilitat de canviar moltes coses a Mallorca i aprofundir en el canvi que vàrem iniciar al 2015 i que necessita la nostra terra».

Ponència marc i òrgans de direcció

El 13è Congrés de la Federació dels Socialistes de Mallorca també ha aprovat la ponència marc, amb les esmenes introduïdes per la militància, i els diferents òrgans de direcció del partit.

La nova Comissió Executiva ha rebut un suport del 87,8% de la militància, amb 130 vots a favor, 16 vots en blanc i 2 vots nuls, igual que s’ha aprovat la llista de membres del Consell Polític del PSIB-PSOE que són elegits pel Congrés dels Socialistes de Mallorca amb un 95% del suport de la militància, 141 vots a favor, 6 en blanc i 1 nul.

D’altra, banda Silvia Canos, secretària general sortint, ha fet un sentit agraïment a tota la militància socialista assegurant que «sou la vertadera fortalesa del nostre partit» i els responsables d’haver superat les dificultats, perquè «ara, les aigües estan en calma, però hem viscut una veritable tempesta, tant per factors interns com externs».

Cano ha assegurat que «li he posat ganes, compromís i ideologia, ho he fet el millor que he sabut i pogut» i ha desitjat «molta sort i encerts» a la nova secretària general, Mercedes Garrido, posant-se a la seva disposició per «estar al teu costat, remant».

Pel que fa al mandat que ara acaba, la socialista ha recordat que «han estat temps complicats» i «a pesar de totes les dificultats, hem aconseguit, com a fita, el major poder institucional de la nostra història i seguir sent el partit referent de l’esquerra de Mallorca», una tasca que «no ha estat gens fàcil».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.