algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Elorza afirma que caldria «estudiar» una candidatura conjunta entre Pedro Sánchez i Patxi López

Diputats socialistes Sofia Hernanz, Zaida Pedrera i Odón Elorza. | T.Ayuga/UH

El diputat socialista Odón Elorza ha assenyalat aquest dissabte que caldria «estudiar» una candidatura conjunta entre Pedro Sánchez i Patxi López a presidir el PSOE, si bé abans caldria plantejar-se «per què s'ha trencat aquesta unió que hi havia abans».

Així ho ha expressat en l'acte de presentació de la Plataforma Balears amb Pedro Sánchez, realitzada en el saló d'actes de la seu d'UGT a Palma, en referència a les declaracions de la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui va indicar que li «encantaria» que Sánchez i López «anessin en una sola candidatura».

Coincidències

En aquest sentit, ha manifestat que «tot el que sigui diàleg entre dues parts que tenen algunes coincidències» és positiu, si bé ha remarcat que, des de la seva perspectiva, la candidatura de Sánchez té més «coherència».

D'altra banda, ha indicat que «en aquest moment tan terrible», amb diversos fenòmens com el ‘populisme’, el Breixit o la ‘incidència de Trump’ i, «en definitiva, una societat profundament desigual», és necessari «ressuscitar» la socialdemocracia, i fer-ho de la mà de la Unió Europea.

Elorza ha afegit que el projecte de Sánchez necessita tant d'Espanya com d'Europa, ja que «les decisions d'abast que necessitem tots per a les nostres vides no es poden prendre únicament des d'Espanya, com a mínim des d'Europa», i ha assegurat que la seva candidatura recuperaria l'espai del partit socialista a l'esquerra.

Ball de la Yenka

En referència a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Elorza ha assenyalat que Susana Díaz és «una candidata que es va postulant ja des de fa tres anys a la qual li agrada jugar al ball de la Yenka». Segons les seves paraules, Díaz «juga una mica a tot», «i al final no sabem on està». Així doncs, l'ha animat a presentar-se i establir «un debat d'idees democràtic en aquestes primàries».

Per la seva banda, la diputada socialista Sofia Hernanz ha dit que pot haver-hi molts candidats, però «solament hi ha dos models», el de Sánchez, que consisteix a recuperar una esquerra «forta, unida i coherent» que presenti una alternativa al PP, i el model de la gestora, «que ens ha empès a l'abstenció i el que ha obert aquest mur amb la militància», i que ha associat a Díaz.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.