cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El jutge Castro es planteja no jubilar-se fins que 'acabi' la feina

El magistrat ha passat la major part dels últims cinc anys rere distintes peces del cas Palma Arena. | Juan Carlos Cárdenas - Efe

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, preveu sol·licitar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) continuar cinc anys més al càrrec, amb l'objectiu de concloure diferents investigacions de corrupció que instrueix actualment.

Malgrat que el magistrat compleix el pròxim mes de desembre 70 anys i per llei hauria d'accedir a la jubilació, Castro té al davant la possibilitat de continuar fins als 75 com a jutge emèrit.

Fonts judicials han precisat que Castro, qui des de fa més de cinc anys s'encarrega de la instrucció del cas Palma  Arena -en el qual va néixer la causa que indaga la presumpta trama de desviament de fons públics a través de l'Institut Nóos i en el qual es troben imputats la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin-, haurà de sol·licitar la pròrroga com a mínim sis mesos abans que, el 20 de desembre, assoleixi l'esmentada edat.

La Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) estableix en el seu article 200.4 que els membres de la Carrera Judicial jubilats per edat que siguin nomenats per continuar en el seu lloc tindran la consideració i tractament de  magistrats emèrits, una situació en la qual podran romandre fins als 75 anys amb el tractament retributiu dels magistrats suplents.

D'aquesta manera, Castro estaria adscrit com a jutge de reforç al Jutjat del qual ara n'és titular. Abans d'això, però, haurà de cursar la seva sol·licitud davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), que serà l'encarregat de remetre la petició al CGPJ. Finalment, la Comissió Permanent d'aquest òrgan hauria d'acordar el nomenament de Castro com a magistrat emèrit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.