nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Sindicat Mèdic lamenta la manca de previsió de l'administració pel que fa a l'epidèmia de grip

Malalts 'aparcats' a la zona de camilles, aquest gener, a l'hospital de Son Espases. | R.L.

El president del Sindicat Mèdic de Balears (Simebal), Isidro Torres, ha lamentat avui la «falta de previsió de l'administració» a l'hora d'afrontar l'epidèmia de grip que aquests dies assota les Illes i ha explicat que «tots els llits hospitalaris han estat oberts després de l'arribada del tsunami», reconeixent que «la situació ha aplegat a contrapeu un any més l'administració».

En un comunicat, Torres ha reconegut que la situació d'Urgències a Balears és molt similar a la de la resta d'hospitals de l'Estat.

Ha explicat que «la grip ha fet la seva erupció fa uns dies i és normal en aquesta època de l'any hi hagi aquestes saturacions», encara que ha criticat que «el que no és normal, és que veient que any rere any es produeix la mateixa situació l'administració no sigui més previsora, ja que sap perfectament que en aquestes èpoques es produeixen moments de sobredemanda».

«S'haurien de preveure reforços mèdics a les urgències i no es fa», apunta el dirigent de Simebal, qui ha incidit que «com a mesura previsora, els llits haurien d'estar oberts abans de l'arribada de l'epidèmia».

Torres anuncia que la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics ha realitzat una denúncia perquè s'intervingui en aquesta qüestió, atès que als hospitals es viuen «situacions que no haurien de produir-se mai» a causa de l'impacte de la grip en la població.

«És alarmant veure pacients amuntegats amb molt poques possibilitats d'intimitat, pacients amb problemes respiratoris al costat de gent jove desconcertada pel que està vivint», ha asseverat el president del Sindicat Mèdic de Balears, qui al seu torn ha subratllat que els pacients no poden rebre així l'assistència que es mereixen, així com que els metges tampoc no poden desenvolupar el seu treball en unes mínimes condicions.

«Tots els llits estan oberts, però s'han obert quan ja ha arribat el tsunami de la grip. L'administració ha de saber que en aquestes èpoques arriben grips que afecten a sectors de la població més sensibles com és la gent gran, pacients amb malalties susceptibles de recaure amb facilitat i per això s'haurien de preveure les conseqüències i sigui del color que sigui passa cada temporada», ha apuntat Torres, alhora que ha manifestat que «el que ens agradaria als metges és donar una major i millor atenció i que tinguéssim més efectius sanitaris per a fer-ho».

El Sindicat Mèdic de Balears aconsella a tots els pacients que els metges dels centres de salut siguin els primers a atendre'ls en aquests casos perquè, en la majoria de les ocasions, aquestes situacions es poden atendre al'Atenció Primària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.