algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Persisteix la saturació a Son Espases, segons el Sindicat d'Infermeria

El Sindicat d'Infermeria de les Illes (SATSE) ha denunciat que persisteix la situació de saturació del servei d'Urgències de l'Hospital de Son Espases, amb una trentena de pacients pendents d'ingressar.

«Aquesta situació genera angoixa, ansietat i una important falta de seguretat clínica tant als professionals com als pacients. Més enllà d'una reclamació laboral s'està atemptant contra la dignitat de les persones», ha assenyalat el secretari general del SATSE a Balears, Jorge Tera.

En un comunicat, el SATSE ha precisat que «aquest matí hi havia 30 pacients pendents d'ingrés a Son Espases, 8 d'ells en observació i altres 22 a la zona de lliteres habilitada per 12».

Segons aquest sindicat, a Son Espases «amb prou feines s'està reforçant als professionals» i «malgrat la gravetat de la situació no es faran contractacions fins al 16 de gener», a més de que tampoc es «contemplen opcions com la derivació a llits d'altres centres públics o privats si cal».

També i segons el SATSE, els tres pacients de més de noranta anys que ahir complien 40 hores d'espera a lliteres d'Urgències de l'hospital d'Inca van ser finalment ingressats a planta després de la denúncia pública del Sindicat d'Infermeria, encara que en la matern-infantil al costat d'altres cinc pacients més ectòpics -que estan situats a un lloc que no els correspon-.

Cinquanta contractacions
Arran d'aquesta situació, el Govern s'ha afanyat a emetre una nota pública en la qual comunica que "tots els hospitals públics de les Illes tenen el 100 % dels llits oberts i han reforçat els serveis d’urgències contractant 50 professionals sanitaris —en­tre infermers, auxiliars d’infermeria i zeladors— per tal d’atendre l’increment puntual de la pressió assistencial com a conseqüència del descens de les temperatures".

En un comunicat, emès per l'IB-Salut, s'explica que es continuaran fent contractacions "depenent de les necessitats assistencials". Puntualitzen que entre els set hospitals públics de l'arxipèlag, el dimarts es varen atendre 1.092 urgències, el 15,9 % de les quals (174) varen requerir ingrés hospitalari.

"A hores d’ara no hi ha cap planta hospitalària tancada i l’activitat registrada és l’habitual d’aquesta època de l’any", remarquen les autoritats sanitàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.