cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

Tres pacients de 90 anys, quaranta hores esperant llit a Urgències d'Inca

El sindicat d'Infermeria diu que el col·lapse és «generalitzat a tots els hospitals de Mallorca»

Imatges difoses per SATSE que mostren instal·lacions de l'hospital d'Inca col·lapsades. | R.F.

El sindicat d'Infermeria SATSE ha informat que tres pacients de més de 90 anys fa més de 40 hores que esperen al passadís d'Urgències de l'hospital d'Inca, perquè els assignin un llit per ingressar en planta.

El sindicat explica que dels 21 pacients que hi havia aquest matí al servei, 12 estan pendents de pujar a planta amb un temps d'espera mínim de 14 hores, mentre alguns porten més d'un dia atesos en el passadís.

Per a SATSE és «intolerable que els pacients, especialment els d'edat tan avançada, hagin de romandre en una llitera rebent el tractament de planta durant tant de temps».

En aquest sentit, instat l'IB-Salut a solucionar de forma immediata «un col·lapse generalitzat a tots els hospitals de Mallorca», reforçant la contractació de personal sanitari i una vegada oberts tots els llits dels hospitals públics, derivant-los a clíniques privades.

Assenyala, a més, que encara hi ha 12 llits sense obrir a l'hospital Son Llàtzer i només quan Urgències es col·lapsa s'obren 24 dels 36 llits de la planta 1D.

Segons informa, aquest dimarts mateix hi ha 45 malalts pendents d'ingrés a Urgències de Son Espases, a més de l'activitat habitual.

Finalment, denuncia que fins a aquest dilluns es van mantenir tancats 12 llits de l'hospital de referència i que, segons fonts de l'hospital, no es faran contractacions de personal de reforç fins al 16 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mateu Planes, fa mes de 9 anys

A Son Espases una senyora de 83 anys ha esperat a "boxes" 2 dies... al Son Espases del PP que ara investiguen al Parlament just quan ja finalitza la legislatura i que no servirà per a res com tots sabem. Per a res com tot el que fan: l'òpera que no s'ha fet (maqueta 1,2 milions d'€), el metro navegable (sense sortida d'aigües), el PalmArena (serveix per tot menys per carreres de bicicletes), en una paraula la llista és inacabable.
Tot és tant mesquí.

Valoració:7menosmas
Per Blavet, fa mes de 9 anys

Jo crec que hi deu haver alguna persona capaç de saber gestionar el món sanitari a les Illes, polític no, perquè, dic jo, que no deu ser tan difícil.
També, amb un hospitalet com el d'Inca, per exemple, poc se pot fer; és normal que se col·lapsi fàcilment. I si no, feis-hi una volteta i treureu conclusions.

Valoració:2menosmas
Per Tornau votar PPSOEspanya, fa mes de 9 anys

Mentrestant, cada govern d'Espanya ens fot als balears 3.000 milions d'euros anuals.
Tornau votar PPSOEspanya, pacients de les llistes d'espera!

Valoració:11menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Hi ha molts gent que de jove tenia un segur metge privats però que quan s' ha anat fent major. les seves asseguradores els han anat pujant tant les quotes, que no les han pogut pagar i s' han donat de baixa per no poder assumir la desprsa. Tot això afegit a que les quotes pet segur privat a la nostra comunitat no desgraven impostos a tothom. fa que la Seguretat Social, amb les retallades que també sofreix, es vegi desbordada. Una gestió
pèssima i uns estafa per part de les asseguradores queda impune.

Valoració:13menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys

El més indignante es que esperaven en castellà. Prou dimposicions. Volem esperar en la nostra lengua.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente