muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

El GOB engega una Iniciativa Legislativa Popular per a salvaguardar el territori

Els activistes titllen de "perversa" la política del Govern pel que fa al territori. | Joan Torres.

El GOB ha posat en marxa la seva estructura a totes les Illes per assolir 10.000 firmes que permetin iniciar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament per a reformar les Directrius d'Ordenació del Territori.

Aquesta iniciativa pretén donar una resposta global i ciutadana a les problemàtiques vinculades a polítiques que sotmeten el territori i les persones als interessos econòmics per sobre dels ecosistemes i de la necessitat de potenciar un canvi del model de gestió i ús del territori i als models energètic, hídric, de residus i de mobilitat, segons destacaren els ecologistes.

Aquests constaten com en els darrers tres anys de governs populars a les principals institucions de Balears, malgrat la davallada de l’activitat econòmica i constructora, s'ha pressionat més sobre el fràgil territori illenc.

“Les polítiques estan farcides d’amnisties urbanístiques generalitzades, normatives a la carta, pressió sobre el sòl rústic i ampliacions polèmiques d'infraestructures”, critiquen.

Així, la proposta del GOB es presenta com un marc de protecció ambiciós i durador, que garanteixi la conservació del territori i la dignitat de les persones, amb mesures com estendre la protecció que es dóna en matèria d’ordenació del territori als espais naturals a la Xarxa Natura 2000, modificar la normativa en matèria de residus o proscriure futures legalitzacions i altres possibilitats d’urbanisme a la carta, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Paula, fa mes de 9 anys

Gran iniciativa! La bellesa de les Illes ha esta saquejada per la venalitat dels governs. No permetem que segueixin destruint la natura!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente