algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Clam a Magaluf en defensa del territori

Un centenar de persones han participat en la primera protesta en defensa del territori organitzada pel Front Comú. | Michel's

Clam ciutadà en defensa dels valors naturals. Prop d'un centenar de persones ha participat aquest dissabte a la primera acció de protesta del Front Comú en Defensa del Territori, que s'ha celebrat a la platja de Magaluf, davant l'atònita mirada de nombrosos turistes i residents. Els manifestants han llegit un manifest i han reclamat un canvi de model econòmic.

La protesta, amb el lema “Fins aquí hem arribat!”, ha sortit de l'avinguda del Notari Alemany, fins arribar a la platja, davant de l'hotel Mikki Beach. El dia no acompanyava gaire. El cel estava ben cobert de niguls, deixant un lleuger ruixat. La comitiva anava precedida d'una gran pancarta, amb el lema de la protesta. La lona blanca de lletres negres cobria bona part de l'extensió del passeig.

El Front Comú ha explicat que el lloc triat per a la protesta no ha estat casual. “Magaluf és el símbol per excel·lència de la 'marca balear': doblers i poder d'una elit a costa del territori i les persones”, han assegurat. “Deim NO a aquest model. Prou de privatització, d'explotació laboral i de ciment!”, han afegit.

Durant la protesta, els membres de la vintena d'entitats que conformen el Front Comú han repartit fulletons als turistes amb l'objectiu d'informar-los dels “impactes negatius” que té aquesta activitat. Els fulls, que duien escrit Don't collaborate with the tourism industry! Stop destruction and damage to Mallorca!, també volien reclamar “la complicitat” dels visitants amb la "conservació" de l'illa.

En defensa dels valors naturals
Ja a la platja, diversos representants del Front Comú han estat els encarregats de llegir el manifest unitari. Tot i que la concentració ha estat pacífica, cal destacar que durant i després de la lectura del manifest diversos agents de la Policia Local de Calvià s'han personat fins al lloc, reclamant la documentació pertinent als organitzadors.

El manifest ha assegurat que amb l'actual model econòmic, basat en el turisme massiu, “la nostra illa va directa a la deriva, a convertir-se en un insostenible parc temàtic al servei del consum de les classes treballadores del nord d'Europa i en un balneari de luxe per a les grans fortunes”.

El manifest també ha afirmat que les entitats que conformen el Front Comú han decidit “passar a l'acció” per tal de “contrarestar les diverses amenaces que aguaiten a l'horitzó, com la nova Llei Agrària i altres lleis que no estan fetes per protegir el territori com la Llei del Sòl, la Llei turística, la Llei d'Urbanisme, el Pla Hidrològic i les lleis de Costes, Ports i Mines”.

El manifest, alhora, també ha denunciat “la construcció de l'autopista Llucmajor-Campos, les línies d'Alta Tensió projectades i les presents agressions que representen els megaprojectes turístics de Canyamel o d'aquí mateix, a la Marina de Magaluf, o el centre comercial de Ses Fontanelles”.

“Volem denunciar qui són els principals beneficiaris d'aquest model injust i destructiu i perquè volem conscienciar als nostres conciutadans d'aquí i de fora de la urgència de protegir el nostre territori i dir prou en aquesta vida individualista, submisa, passiva i consumista, la qual només ens dur a perpetuar la voracitat del sistema capitalista”, ha assegurat el manifest.

Assemblea oberta
És per aquest motiu que el Front Comú ha convidat col·lectius i ciutadans a participar en la propera assemblea, prevista pel 20 d'agost a les 19h al local del GOB. Finalment, han reiterat que el camí engegat pretén “la mobilització de la societat per construir un futur digne per a tothom, vinculat a una manera d'entendre i fer la política des d'abaix, amb les persones al capdavant i per damunt dels interessos del capital”.

El Front Comú en defensa del Territori està constituït, actualment, per una vintena d'entitats. Les associacions que hi formen part són: GOB, CLM, GADMA, Col·lectiu Arrels, Transitat, Col·lectiu Es Tallant, Xítxeros amb empenta, CIM, Col·lectiu Albaïna, Moviment Alcudienc, Arran, Jubilats per Mallorca, Endavant, Felanitx en Moviment, JAC Artà, Joves de Mallorca per la llengua, Pla de Mallorca en Marxa, Assemblea de Porreres i Amics de la Terra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sos mediterrani, fa mes de 9 anys

Els roben, se'ls pixen al damunt, capolen el seu futur i el dels seus fills i per sobre, els fa gràcia. Perdoneu-los perquè no saben el que diuen.

Valoració:4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Ja surten els que se'n riuen de que siguin pocs. Vos fa riure qun n'hi hagi massa pocs defensant una cosa tan important com el territori i denunciant el desgavell que tenim? Sí que ho sou de capdesuros per no escriure una altra cosa.

I així anam. El dia que siguem més, començarà a anar millor.

Valoració:7menosmas
Per pep, fa mes de 9 anys

Un altre clam multitudinari de l'independentisme illenc.

Pero... este periódico... fracasadamente digital... ¿cómo encuentra noticias tan raras y poco importantes?

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

Cal una iniciativa semblant a Eivissa

Valoració:8menosmas
Per helados, fa mes de 9 anys

Cuento unos veinte. Falta el Sr. del carrito de helados. Gran clam.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente