algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

EU censura que el Govern bravegi de poder abaixar imposts mentre tanca llits als hospitals

El col·lapse hospitalari és més habitual durant l'estiu. A l'imatge, passadissos estibats el juliol passat a l'hospital d'Inca. | R.F.

La formació Esquerra Unida (EU) afirmà ahir no entendre que es donin a la vegada situacions que consideren "antagòniques", com ho és per una banda que es parli de "bonança econòmica", permetent bravejar el Govern Bauzá de la suposada abaixada d'imposts que farà pròximament, al mateix temps que tanca 300 llits d'hospital arreu de Balears durant l'estiu.

"Si no hi hagués llistes d’espera, o aquestes fossin raonables, seria acceptable limitar les intervencions programades i centrar-se en les més urgents, però en una situació excepcionalment dramàtica, d’autèntica emergència sanitària, com la que patim, paralitzar l’activitat és una negligència criminal que afectarà molt greument la salut i la vida dels malalts", considera el partit que coordina Manel Carmona.

Així mateix, sobre la denúncia emesa pel sindicat d'infermeria SATSE, que retratava una suposada ocultació d'informació, a Esquerra Unida creuen que el Govern i el grup parlamentari popular "no volen que la ciutadania conegui la situació i no volen haver de donar explicacions", en un context en el qual s'evita cobrir l'absència temporal de treballadors de vacances amb els candidats que omplen les llistes d'aturats del SOIB.

Per a EU, la situació és "inacceptable" en l'època estival, el moment en què hi ha més població a les Illes i la necessitat de més intervencions d’urgència, llits hospitalaris i cures intensives.

Per això, consideren que amb la reducció no només es dóna una pitjor atenció mèdica i es col·lapsen serveis, sinó que "es posa en risc els pacients, s’empitjora el servei i se sotmet el personal hospitalari a uns ritmes de treball esgotadors".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sac de gemecs, fa mes de 9 anys

I no ha tornat encara l'extraordinària de Nadal del 2012. No cal que brevegi tant. Mentre no pagui, tendrà deutes. No està tot tan sanejat com diuen.

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

La baixada d´impostos només és pels rics, ja que havent reduït els trams, les persones que guanyam entre 24.000 i 35.000 euros anuals bruts, encara pagarem un 1 per cent més, i els que guanyen menys d´aquests doblers tanmateix no declaren. També hem d´afegir que les indemnitzacións per acomiadament, també sofriràn descompte d´IRPF, mentres que devallen els impostos sobre societats i els sous alts. Una monada, aquests del PP se fan estimar més...!(aquesta darrera frasse és una ironia)

Valoració:5menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Tota aquesta bravejada de que poden baixar els imposts no és més que una altra mentida de pre-campanya electoral. Les entitats financeres europees d'anàlisi financeres no n'estan gaire d'acord amb aquesta afirmació, encara estam dins el pou.

Si algú s'ho creu i els vota, serà ben beneit!

Valoració:8menosmas
Per pepet, fa mes de 9 anys

On és tot el personal sanitari, i tots els usuaris de la sanitat?
Quan hi ha alguna movilització o manifestació, ningú es mou per anar-hi. (dissabte erem 3 o 4 representants de sanitat)
La gent no pensa que podem arribar a perdre tot el que hem aconseguit en sanitat pública.
ESTAM A PUNT DE PRERDRE-HO TOT SI NO DEIXEN DE VOTAR A AQUEST GOVERN AUTORITARI.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente