algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Bauzá sobre els canvis fiscals: «Actuarem amb rigor, serietat i per l'interès general»

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha expressat la seva voluntat de reduir imposts a Balears, però ha recomanat prudència, ja que s'ha de fer des del «rigor i la serietat». «Ningú vol més que jo baixar la pressió fiscal a les nostres illes, als empresaris i als ciutadans», ha dit.

«Ara, ha de ser amb rigor perquè sigui quelcom sostingut i mantingut en el temps, i amb serietat pel que afecta a les persones i empreses», ha insistit Bauzá en declaracions a la premsa en la seu del Govern, després de la trobada que ha mantingut amb la directiva de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears, CAEB.

El president ha suggerit que les mesures fiscals que es poden preparar tendrien un vincle amb l'àmbit de les taxes, però ha assegurat que el Govern no actuarà «si la mesura no és eficaç». «No actuarem ni en funció d'electoralismes ni de 'bonismes'. Actuarem amb rigor, serietat i sempre que aquestes decisions beneficiïn l'interès general i siguin sostenibles i assumibles en el temps. Les mesures que suposen un benefici a curt termini, però un perjudici a mitjan i llarg termini mai seran preses per aquest govern», ha puntualitzat Bauzá.

El mandatari autonòmic ha incidit que l'executiu prendrà les seves decisions en matèria fiscal després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dijous en el qual s'informarà a les comunitats sobre com es produirà i exercirà la reforma fiscal aprovada pel govern central.

En tot cas, Bauzá ha aplaudit la reforma, de la qual ha dit, «és més que benvinguda pel que suposa en la reducció de l'impost de societats i de l'IRPF a tots els ciutadans, per tant el prudent i aconsellable és esperar que es produeixi la reunió i, a partir d'aquí analitzar les aplicacions a futur que puguem tenir», ha assenyalat.

En relació a la postura del Govern sobre el canvi de model de finançament autonòmic que també es preveu sigui abordat en la reunió del dijous, Bauzá s'ha reafirmat en la seva posició. «Jo seguiré reivindicant una modificació del sistema perquè l'actual és injust i interpretable en funció de qui l'analitzi i depèn del govern de torn, és un sistema opac», ha insistit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 9 anys

I encara tenen la barra de dir que no fan aquesta comèdia cara a la galeria i perquè hi ha d'haver unes eleccions.
Si tornen a guanyar en dos dies hauran pujat tots els imposts una altra vegada (evidentment a les classes mitjanes, no als rics).

Valoració:5menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys

A mi el que més mal em fa és que encara hi haurà una gentada que els tornarà votar.

Ai de nosaltres, si tornen tenir majoria absoluta!


Miquel Adrover

Valoració:10menosmas
Per Almond, fa mes de 9 anys

Xq hi ha gent falsa a n'aquesta terra?

Valoració:12menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

No actuarà per electoralisme? Idò perdoni. però li hem vist les intencions. Electoralismenpur i dur és això, per part del president de Balears i també per part del Govern central. A què ve ara de tirar-se tantes floretes? Què potser no els pujaren els impostos quan arribaren, idò si ara els baixen on és el mèrit? De què hem d'estar agraïts? És el mateix que si un al·lot gradolassot pren una jugueta a un infant petit, res més que per fer-lo plorar una estona i quan el té ben enfadat i estar a punt de dir-ho al seu pare, l'hi torna i a sobre espera que el menut li estigui agraït tota la vida per lo bon al·lot que ha estat de tornar-li. Infantil, molt infantil i electoralista 100%.

Valoració:13menosmas
Per Et conec herbeta: moraduix et dius., fa mes de 9 anys

Sí, amb el rigor i la serietat de sempre, per l´interès de qui?

Valoració:13menosmas
Per josegorron, fa mes de 9 anys

Si si josera, com sempre vaja...
Heu carregat la gent a impsotos, mentre tu pujaves sous a assesors anomenats a dit, la teva farmàcia ingressava més que cap...
Rigor i interès general...

Valoració:16menosmas
Per L´han de dir, ma filla, que creguedora sia!, fa mes de 9 anys

El rigor del TIL? La serietat de Na Trepitja?
L´interès de pares, mares i mestres?

Au! va!....

Valoració:16menosmas
Per S´en riuen de noltros, fa mes de 9 anys

Hen eliminat trams i ara resulta que el cabrum que guanayam entre 24.000 i 35.000 euros bruts anuals, ens pugen un punt la tributació. La baixada és pels que guanyen molt poc i que per tant no tributen, o bé pels que guanyen molt. Escupen damunt la clase treballadora, a la qual carreguen tot el pès de la nació, país, Marca comercial, o com li vulguin dir.

Valoració:17menosmas
Per Homer, fa mes de 9 anys

Rigor? com quan es boten les decisions judicials a cop de decret...!
Serietat? posant a incompetents al front de Conselleries...!
Interès general?...la farmàcia no reparteix dividents entre tota la societat de les Illes...!
Fora!

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente