nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

SATSE denuncia que Salut amaga les dades de tancament de llits i quiròfans a Son Espases durant l'estiu

Vista general de Son Espases. | Luis Forteza

El sindicat SATSE ha denunciat avui que l'IB-Salut, prèvia autorització de la conselleria de Salut, ha donat ordres expresses de no facilitar informació sobre el tancament de llits i quiròfans durant l'estiu a l'hospital de Son Espases, especialment a ells, com a demostració clara d'allò que consideren una "autèntica persecució" per part del Govern al sindicat, després de l'última denúncia en matèria de contractació.

Segons destaca el sindicat d'infermeria, el passat 6 de maig registraren la primera petició d'informació a Direcció d'Infermeria de l'hospital de referència de Balears.

Després de reiterar la sol·licitud per segona vegada finalment, en una reunió, la gerència de l'hospital va adquirir el compromís de donar les dades a principis de juny, un compromís que és lletra morta, en reconèixer "totes les instàncies consultades sense embuts que no facilitaran les esmentades xifres".

Ahir, amb la constatació que totes les plantes ja han rebut les directrius per a l'estiu, el sindicat va saber per fonts hospitalàries que l'IB-Salut havia donat l'ordre expressa d'ocultar el nombre de llits i quiròfans que s'inutilitzaran a l'època estival.

Per a SATSE, el fet que l'IB-Salut sigui un servei públic l'obliga a rendir comptes, "no només davant els representants dels treballadors, sinó també i per damunt de tot als ciutadans", perquè "l'ajustament als serveis d'un hospital públic afecten tant als professionals com als usuaris".

En aquest sentit SATSE s'ha compromès a publicar aquestes dades en pocs dies, després de recaptar-les "planta per planta". "L'IB-Salut reincideix en la seva vulneració dels drets sindicals quant a la llibertat sindical i al dret a la informació dels representants dels treballadors", censuren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.