algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

L'Assemblea de Docents reclama a Educació que negocii amb els comitès de vaga

Roda de premsa del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents davant el Parlament. | Nuria Rincón.

L'Assemblea de Docents de Balears demana a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats que convoqui els comitès de vaga per a resoldre el conflicte iniciat per la imposició del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i nega que el Govern tingui una voluntat dialogant.

Després que tant la consellera com els representants dels sindicats assistissin ahir a una reunió de la mesa sectorial d'educació, i que en sortir es destacàs la "voluntat negociadora" reflectida en la trobada, tot i no parlar d'acostaments clars, l'Assemblea de Docents demana que es convoqui els comitès de la vaga indefinida que es manté des de l'inici de curs.

L'entitat acusa el president del Govern, José Ramón Bauzá i la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, d'intentar «crear friccions entre els sindicats i l'Assemblea de Docents», en dir que amb aquesta organització no es pot negociar.

L'Assemblea considera que «ningú dubta» que aquesta organització és «un dels actors principals en aquest conflicte» i que «la convocatòria honesta d'ambdós comitès de vaga (el dels sindicats i el de l'Assemblea) és una cosa imprescindible per a cercar una sortida dialogada».

Entre els assumptes abordats per la mesa sectorial figurà un calendari de negociacions per a la millora de les condicions sociolaborals dels docents, una cosa que l'Assemblea considera «molt vinculada a les reivindicacions de la vaga indefinida que segueix convocada».

Consideren els docents que la negociació d'aquest tema obeeix a la intenció de la Conselleria de «donar la imatge de bona voluntat i desig de tancar el conflicte amb la comunitat educativa» a finals de curs, «despistant i fent-se una foto».

En opinió de l'Assemblea, «no es pot parlar de bona voluntat en un moment que els comissaris polítics de la Conselleria estan pressionant els equips directius» perquè s'aprovin els plans de tractament integrat de llengües (PTIL) dels seus centres per al curs que ve, «arribant al maltractament psicològic», asseguren.

Segons l'Assemblea, de moment 48 instituts i 81 col·legis de Balears «han dit no al TIL en la primera votació», el que consideren una «última mostra» que el conflicte segueix «bén obert».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per NO-MOMA, fa mes de 9 anys

Els comitès de vaga, mentre la vaga sigui vigent i ara ho és, estan legitimitats i tenen tota la representativitat. Allò que no es comprensible és el paper dels sindicats que parlen d'unitat i donen balons d'oxigen a na Trepitja.

Valoració:4menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 9 anys

És que tots heu oblidat, la conselleria també, que la vaga no s'ha desconvocat mai. Així és que els comités de vaga tenen tot el dret a entrar a les negociacions. No és que n'esperi gaire del nou monarca, però si algú li fes arribar els despropòsits que ha fet aquest personatge que tenim com a president, perventura el podria tòrcer una mica. En tal de fer-li la pilota, s'apuntaria a fer l'ullastre esbrancat.

Valoració:4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (19-6-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:4menosmas
Per vigilante nocturno, fa mes de 9 anys

Yo creo que esta gente no duerme, eso si si lo hace es con pijama verde...jajajajajajajajaja

Valoració:1menosmas
Per observador, fa mes de 9 anys

Pero si está el martir del Sastre, coño la huega de gusa no le ha hecho mella en la panza...

Valoració:0menosmas
Per Coplero, fa mes de 9 anys

Verde que te quiero verde.....

Valoració:0menosmas
Per Ornitólogo, fa mes de 9 anys

Estos pajarracos (verdes) no maduran..jajajajajajajaj

Valoració:0menosmas
Per Neurólogo, fa mes de 9 anys

Los denominados grupusculos izquierdistas talibanoides catalufoides tienen tal paranoia que no son conscientes de sus actuaciones mediaticas de cara a la galeria, es lo que se denomina patologia irreversible de grado neurológico crónico.

Valoració:0menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Tofol son més pesados que una morsa verde, pero les entiendo a los pobres, tienen que exhibir la camiseta para hacerse ver...pero ni ellos mismos se lo creen que van a conseguir na de na....salvo dar la barrila

Valoració:0menosmas
Per Tofol, fa mes de 9 anys

Mira que sou pesats

Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente