algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PI: "Els conflictes oberts pel Govern demostren insensibilitat cap als problemes de la gent"

El president Bauzá assistí aquest dimarts a un acte a Menorca. | Javier Coll

Proposta per les Illes (El PI) afirma que els conflictes oberts pel Govern balear amb diferents sectors, com el sanitari o l'educatiu, demostren la «insensibilitat de l'Executiu davant els problemes de la gent».

En ocasió d'una roda de premsa, el PI manifestà aquest dimarts que el fet que el president balear «es negui» a dialogar amb els docents i «hagi ignorat la vaga de fam de Jaume Sastre és un exemple més del sectarisme de Bauzá», que veu en els professionals de l'educació «un enemic a batre».

Els vicepresidents del PI, Antoni Pastor i Josep Melià, oferiren una roda de premsa per parlar de lloguers turístics, en la qual també valoraren els tres anys del govern autonòmic. Melià explicà que la formació continua treballant en la constitució de més comitès locals del PI -ja se n'han creat 25- amb l'objectiu de presentar-se a les eleccions autonòmiques i municipals de l'any que ve amb un «projecte autonòmic consolidat».

També subratllà la feina «silenciosa però efectiva tant a Eivissa com a Menorca», i que a Palma es porten a terme trobades «barriada a barriada» per a fer arribar el PI a tots «els racons de la ciutat». «És com una pluja fina que gairebé no es veu, però que acaba banyant», afegí.

Lloguers turístics
En la conferència informativa, el PI informà que presentarà al Parlament una proposició de llei per a regular els lloguers turístics, que han quedat fora de la normativa d'arrendaments urbans.

A Balears, afirmen des del PI, el lloguer de cases i pisos és una realitat econòmica i una oportunitat de negoci de cara al turisme residencial. «Negar-ho no assegura la qualitat i fomenta l'economia submergida», manté el PI, per a qui deixar fora de la legislació els lloguers de l'ús turístic «provocaria una greu inseguretat jurídica».

Aquesta formació presentarà una proposició de llei per a modificar la normativa 8/2012 del turisme balear. El text inclou una disposició addicional on s'especifiquen els requisits necessaris que haurien de complir els habitatges per a poder acollir-se a aquest tipus de lloguers.

Entre els mateixos es troben presentar la declaració responsable d'inici d'activitat turística i que només s'acullin habitatges plurifamiliars amb un màxim de 4 dormitoris i 2 places per habitació. A més, s'haurà de disposar de la cèdula d'habitabilitat, ha d'haver-hi un bany per cada tres places, els habitatges han de tenir una antiguitat mínima de tres anys i els ajuntaments podran establir zones on quedi exclòs el lloguer de temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TALIBAUZÁN XUPA AQUESTA!, fa mes de 9 anys

TALIBAUZÀN XUPA AQUESTA: ESPPANYA 0 - XILE (INDEPENDENT D'ESPANYA DES DEL 1818) 2
HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Lang leve Holland!
Visca Holanda!
¡Viva Chile!
Visca Xile!
Visca Mallorca!
Visca Catalunya!

Valoració:3menosmas
Per VISCA EL PI!, fa mes de 9 anys

El PI posa més d'un fatxa del PP nervioset i histèric perquè aquest partit cada dia cerca més el votant franquista i abandona el centrista, balear i moderat.
L'ultra espanylista madrileny talibauzán, la millor garantia per al creixement del PI

Valoració:2menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Y que si es necesario, pactará con el PSOE y con MES con tal de arribar al poder.

Valoració:1menosmas
Per balear, fa mes de 9 anys

I això ho diuen des d'un partit que té com a president a un senyor que va tenir la sensibilitat (IRONY MODE ON) de fer votar a morts quan estava al PP i de fer una autopista fins al seu poble per poder arribar més prest a les sessions del govern...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente