algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 12.75°
12°

Front comú dels moviments socials contra la «política despòtica» de Bauzá

Una vintena de representants dels moviments socials a Mallorca compareixeren a la Casa Llarga. | Teresa Ayuga.

Representants d'una vintena de col·lectius que aglutinen diversos moviments socials s'han ajuntat avui horabaixa a la Casa Llarga per anunciar que començaran a treballar plegats per denunciar que el president del Govern, José Ramón Bauzá, mana d'esquena a la ciutadania i a l'interès general; quelcom que ha fet més palès la seva falta d'iniciativa per solucionar el conflicte educatiu i la vaga de fam de Jaume Sastre.

Les entitats, provinents d'àmbits socials diversos -educació, cultura, territori, drets socials, etc.- han volgut denunciar amb el seu gest que "Bauzá ha consentit tenir en ple segle XXI a una persona 40 dies en vaga de fam per reclamar senzillament diàleg". I ho han fet precisament al lloc on ahir el docent de l'IES de Llucmajor aturà la seva protesta.

Per als moviments socials de Mallorca, l'acció de Sastre i la postura de la comunitat educativa durant aquest curs escolar són els "referents" per reclamar a l'Executiu que estigui a l'altura i acabi amb la "insensibilitat" i "indiferència" vers l'actual realitat social.

Segons els impulsors, el president Bauzá ha ignorat el "clam" d'un poble vestit de verd per una educació pública, de qualitat i en català, ha ignorat tres vagues de fam per la llengua -en referència a les dels Jubilats per Mallorca, a més de la de Jaume Sastre-, ha sotmès la identitat i la dignitat del poble amb el "menyspreu" a la seva llengua i ignora la "dura realitat social" amb una política que augmenta els percentatges de la població en risc d'exclusió, posant en venda "el territori i el futur d'aquest poble".

Llistat provisional d'entitats convocants:

Obra Cultura Balear

PAH Mallorca

ATTAC Mallorca

Encausades Conselleria

Plataforma d'associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca

Jubilats per Mallorca

Can Gazà

Prosocial

Arran Nord

Col·lectiu Albaïna

Xítxeros amb empenta

Col·lectiu Es Tallant

Gadma

Coordinadora Llibertària de Mallorca

Assemblea de Docents

Sindicats (STEI, CCOO, FETE-UGT)

Plataforma Crida

FAPA Mallorca

Joves de Mallorca per la Llengua

GOB Mallorca

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per EMT, fa mes de 9 anys

Pareic que estan esperant l'autobús per anar a la platja!

Valoració:0menosmas
Per Joserrabieta Talibauzán, fa mes de 9 anys

Tots continuem units pares, mestres i alumnes per vèncer la feixistarra dictadura espanyolista dels TILibans del madrileñufo talibauzán

Valoració:3menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

"feina grandiosa en pro de les per" Te dic el que pens de sa vostre "feina grandiosa"... Enganar a n'es pares, pactar amb FAPA, prendre el pel a sa gent, dir mentides, manipular amb els motius de sa vaga... he de seguir?
Pallassos!!!
A veure si teniu ous de tornar a fer vaga, pensau que a n'es pares ja no ens fotreu, ni voltros, ni sa FAPA.

Valoració:-9menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (18-6-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:2menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

nada de "movimientos sociales". Estos son frikis

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

@Biel

Jajajaja......."feina grandiosa en pro de les persones i del futur"....?...jajajajaja......qué personas?, qué futuro?....en pro de sus intereses y sus subvenciones, colega, que no te enteras.....
Pero bueno, votad, votad....seguro que arrasáis....no sé porqué tanto lamento. Echadlos en las urnas, que es lo que toca, bocachanclas.

Por cierto, a mí, personalmente, me interesa más el ciclo reproductor de la almeja japonesa que el fútbol, no sé si me explico........Habrás perdido tú el tiempo viendo al delincuente de Messi más que yo, canelón.

Valoració:-1menosmas
Per Mateu, fa mes de 9 anys

Clar que no és la mateixa situació que la de Ghandi. El que passa ara i aquí és una colonització encoberta en mans del CAPITAL.És una grandiosa estafa anomenada societat del consum i de l'oci en la que els grans perdedors d'aquesta orgia macroeconòmica és la Mare Naturalesa i el benester de les persones. Però mentre molts encara no estiguin exclosos del cicle del consum perquè encara es poden comprar un iPad i un GTI aquests molts seguiran encara insensibles a les polítiques que arruinen a moltes persones i a la Terra. No tinguéreu ulls per veure el que passava i encara passa a Àfrica ni el que passa ara aquí.

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

A tots els llepaculs d'en Bausà: Bauzà no va dir que faria tantes barrabassades, es va presentar com un el regenerador del PP...i ha fet tot el contrari. Va enganyar els seus, va engañar la gent, als votants, i ara enganya a tot cristo, amb una prensa comprada i uns jutges comprats(no tots, afortunadament) Bauzà és el paradigma del polític corrupte i mangonejador...i això ens hem d'esfrorçar en evidenciar.ho

Valoració:12menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

Ja han sortit els feixistes a comentar. Uns feixistes que poca vergonya tenen de rebaixar a tots aquests col·lectius amb els seus comentaris ja que sotmeten al càstig a centenars de persones voluntàries que fan una feina grandiosa en pro del les persones i del futur de totes. Aquests comentaristes no saben valorar l'esforç altruista. No coneixen què és això. Només els va bé mirar el circ per la tele a veure si guanya espanya i anar al bar. Vergonya és poc!

Valoració:9menosmas
Per y ya estamos todos!!, fa mes de 9 anys

Creo que faltan los del Circ Bover y los Ñetas del Terreno.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente