algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Jaume Sastre abandona la vaga de fam

Jaume Sastre en el moment de fer la seva primera menjada, després de 40 dies de vaga de fam. L'acompanyen Jaume Santandreu i el metge Felip Ramis. | Bartomeu Mestre i Sureda

Jaume Sastre ha aturat a les 16 hores d'aquest dilluns la vaga de fam pel diàleg a l'educació, just quan la jornada que feia quaranta s'acabava i començava la quaranta-una d'ençà que inicià la seva protesta, el dijous 8 de maig.

Així ho ha anunciat l'equip de col·laboradors que l'ha assistit durant tot el temps que ha durat la simbòlica acció a la Casa Llarga, en una roda de premsa a aquest indret mateix.

Segons han indicat, Sastre no ha estat present a la compareixença a causa de l'afebliment de les setmanes de lluita, encara que han volgut tranquil·litzar a tothom indicant que es troba bé de salut. Així mateix, continuarà uns dies més a les instal·lacions de la casa que coordina Jaume Santandreu, on començarà la seva recuperació per decisió expressa del docent.

En l'acte, en el qual han pres part alguns representants de l'Assemblea de Docents al costat d'amics i familiars, s'ha criticat l'actitud "inhumana" i "sorda" del president del Govern, José Ramón Bauzá, qui ha romàs impassible durant tot aquest temps.

Així mateix, han agraït els milers de suports rebuts, i han valorat molt positivament una acció que, tot i el "sacrifici personal", ha servit per "vertebrar un front d'agermanament comú" arreu dels territoris de parla catalana.

El docent no ha assolit l'objectiu d'asseure en una negociació real i efectiva els membres del Govern amb la comunitat educativa al complet, com a fonament per acabar amb el conflicte educatiu. Però en canvi, Sastre ha esdevingut immillorable altaveu de la reivindicació de bona part del sector educatiu illenc, pel manteniment d'una educació pública, de qualitat i en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Pau, fa mes de 9 anys

Ara que ja pots menjar, auras de afagir vitaminas a sa teva alimentacio. Ves a sa farmacia d'en Bauza i aixi mentres les compres, podras dialogar amb ell.

Valoració:3menosmas
Per Sebastià Ferragut, fa mes de 9 anys

Els has posat en una situació límit a ells: les teresetes colonials. Ara tothom ha pogut veure de quin peu es calcen, si és que qualcú encara no ho havia reparat. L'educació els és una nosa, una busca dins un ull. És molt important que malgrat el boicot de la premsa espanyola o els atacs histèrics de Pinya Valls, Jordà Fortesa i Aguiló Munar, els mitjans de comunicació catalans se n'han fet ressò. El conflicte educatiu a les Illes es podrà considerar una fita perquè això abans no passava, cadascú feia la guerra pel seu compte sempre. Ara això ja no és possible. Salut!

Valoració:7menosmas
Per Miquel Carbonell, fa mes de 9 anys

Em consta que hi ha funcionaris panxa-contents, que es dediquen a votar negativament els comentaris, tenint en compte que no cal estar registrat per fer-ho, no li veig la utilitat, valdria la pena utilitzar el temps en coses més positives.

Valoració:2menosmas
Per Pobleret, fa mes de 9 anys

Gracies jaume! Per aixecar l'autoestima de les illes com a poble. Per despertar la consciencia de poble agredit. Per deixar a l'alçada de les soles de sabata a tot aquest estol de someres aferrades a sa poltrona que odien sa nostra terra.

Valoració:5menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Molt bé, Jaume. Volem lluitadors en plena forma, no morts.

Valoració:5menosmas
Per ERGO, fa mes de 9 anys

Des de el principi es sabia que Bauzà no cederia.
Prrò bé, al manco s'ha donat una mica de resò del problema amb educació
Recuperat, Jaume..

Valoració:9menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Gràcies Jaume! Ha quedat encara més clar quins ases ens governen i el conflicte ha quedat palès a tot el món.

Valoració:12menosmas
Per maggy2, fa mes de 9 anys

Gràcies Jaume per haver tingut la força i la valentia per a dur a terme aquesta vaga. Ets una persona admirable. Estic convençuda que el teu esforç haurà servit per obrir els ulls a molta gent.

Valoració:10menosmas
Per Paula, fa mes de 9 anys

Des de Catalunya, moltes gràcies, Jaume. Ja has fet molt. Ja està bé. Bauzá pot creure que t´ha vençut, però s´equivocaria. Això no hi ha qui ho pari. Som molts. A les Illes, al País Valencià i al Principat. Molts que defensarem la nostra llengua contra els atacs dels espanyolistes antidemocràtics. Facin el que facin, trobaran una resposta cada vegada més gran i més ferma. Perquè, ho veus, Jaume? cada dia som més i estem més units. A Barcelona, a la manifestació de dissabte, hi havia illencs, valencians... i fins i tot catalans del Rosselló que reivindicaven l´escola catalana.
En tot això, tu hi has fet molt. Com també Jaume Bonet, aquell jubilat que, abans que tu, es va posar en vaga de fam per la llengua. Res no es perd. Al revés, tot suma. I la unió de tots els que parlem català és vital.
Altre cop, gràcies. Moralment, has guanyat. Ara, cuida´t. Necessitem que estiguis bé.

Valoració:13menosmas
Per Joselito Ramoncín Madrileñufín, fa mes de 9 anys

ETS ÚNIC, JAUME!
SENY, PIT I COLLONS!
Gràcies a tu, prop del 90% dels centres rebutgen el nyarro espanyolista del TIL.
Gràcies a tu, els feixistarros esppanyols se n’han duit la reculada electoral més gran en trenta-cinc anys.
I això només és l’aperitiu de la que els espera l’any que ve.
GRÀCIES JAUME SASTRE!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente