muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Segueix la «insensibilitat» de Bauzá quan Sastre és a punt de complir 40 dies en vaga de fam

'Dinar de fam' amb plats buits a la Casa Llarga en solidaritat amb Sastre. | Jaume Morey.

La vaga de fam de Jaume Sastre prossegueix aquest diumenge, quan es compleixen 39 dies d'ençà que el docent emprengué la seva acció. També continua la "insensibilitat" d'un Govern, que la màxima 'concessió' que fa és demanar seny a Sastre, sense fer cap passa per reprendre una negociació reclamada ja per amplis i diversos sectors de la societat balear, i de més enllà.

Durant aquests dies han estat contínues les visites per expressar suport i els actes que s’han dut a terme a la Casa Llarga, allà on Jaume Sastre porta a terme l’acció. Per exemple, divendres desenes de persones acudiren a un “dinar de fam”, i ahir el grup Al-Mayurqa hi oferí un concert, al que seguí una ballada popular.  

Després de quasi quaranta dies de protesta, l'entorn de Sastre lamenta que Bauzá no faci cap senyal d'acostament i ignori les senyes i l’essència mateixa de la democràcia, que són "el diàleg, l’entesa i el consens".

"Ni ha enviat ningú del seu entorn a parlar amb el docent ni, òbviament, hi ha anat ell, que té moltes feines i està massa ocupat com per perdre el temps amb un camiseta verda", consideren.

En aquest sentit, consideren que la vaga de fam de Sastre ajuda a caracteritzar millor el cap de l'Executiu, qui destaca per la seva "insensibilitat escarrufant", i per just voler parlar amb "el seu escuder, l’exbatlle d’Escorca".

Suports
Una de les claus que han mogut tot aquest corrent que vol transmetre alè i forces a Sastre prové de la campanya que una plataforma a internet ha fet per tal d'internacionalitzar la iniciativa del professor de l'IES Llucmajor. Arran d'això, altres mitjans i portals de diversos racons del món han parlat del conflicte educatiu a les Illes, i en especial de l'acció de Sastre, ampliant també la difusió de l'etiqueta '#hungerstrikeforcatalan' a través de les xarxes.

Així, la comunitat italiana Diritto di voto, el portal d'informació escrit en turc i kurd Firatnews.com, o el web cors Corsica Infurmazione són alguns dels últims exemples de solidaritat que arriben vers Jaume Sastre de fora de les fronteres de l'estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Conclusió, fa mes de 9 anys

És un fet demostrat i que s´estudia a les universitats, que quan un govern es fa tan dur, és perque és un govern feble, i com més dur es fa, més feble és en realitat.

Valoració:0menosmas
Per Pitonisa, fa mes de 9 anys

Veig que el candidat del PP a la Presidència serà en Mateu isern. Tampoc guanyarà, però a l´engominat no el deixaràn presentar.

Valoració:1menosmas
Per Paco Fanés, fa mes de 9 anys

a Jaume Sastre


Hi ha els implacables i els transparents.
Els ninots de greix.
I els que ensumen la terra promesa

Els que carreguen l'univers a l'esquena.
Els que conten històries de cors de cristall.
Els que desfan les ombres de la parla.

Molts pensen faules eternes i assagen fugides.
Molts altres no obliden els cops dels senyors del castell.

Si vas pels carrers a l'alba, dóna la mà a qualsevol estrella, Solitària.

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Heu d'entendre que el tal "senyor", esta massa ocupat "arreplegant" doblers per haver de perdre el temps amb l'educació. Ja se sap que l'educació ens fa lliures, i ell no en vol sentir a parlar de lliures.

Valoració:1menosmas
Per de PPena, fa mes de 9 anys

imaginem un món kafkià, impossible en el segle XXI, en què un govern nomenàs una persona com a màxima responsable d’Educació, considerant, això sí, que no tenia cap experiència en aquest sector i que, fruit d’això, la responsable tingués el demèrit d’aconseguir que tot el sector educatiu es posicionàs en contra del mateix govern, i que, per acabar-ho d’arreglar, la màxima responsable d’Educació digués que el col•lectiu dels mestres no era un interlocutor vàlid per parlar de modificacions en el sistema educatiu. Si això es donàs, qui hauria, si en sabés, de rectificar?

Valoració:1menosmas
Per TOMEU, fa mes de 9 anys

En Bauza està massa ocupat, contant tots els doblers que cobra d'aquí i d'allà, no pot perdre temps amb bajanades.
En acabar la legislatura li hauriem de fer una auditoria per saber : Que ha guanyat el seu temps de polític?, segur que més d'un s'escarruferia. Pero ja ho sabeu di LONOSTRO.

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Bauzà no és humà, és un robot amb la única finalitat de arribar de miniostre o qualque cosa més, a Madrid...els balears li importam un ràvec...

Valoració:1menosmas
Per Corruptes, no torneu!, fa mes de 9 anys

Si a Jaume Sastre li passàs qualque cosa perquè en Bauzá no vol parlar, sí, només parlar... Quin daltabaix per al Partit Popular. I a davant, davant? de tot l´apotecari Bauzá que hauria de vendre la farmàcia i emigrar.

Valoració:1menosmas
Per Quin desastre!, fa mes de 9 anys

Per desgracia encara no s´ha inventat com atorgar sentiments a una máquina.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente