algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Sastre, convençut que la vaga de fam servirà per canviar moltes de coses

Un fatigat Jaume Sastre fou entrevistat anit en directe al programa '.CAT' de TV3. L'espai tractà distints aspectes educatius, entre ells la vaga de fam del professor de l'IES Llucmajor, que aquest divendres assoleix el 37è dia.

Tot i el cost físic i mental de l'acció, Sastre es mostra encara ferm, i està convençut que la seva iniciativa servirà per canviar "moltes de coses". Responent a les preguntes de la conductora de l'espai, Ariadna Oltra, el docent ressaltà la "crispació" amb què s'ha viscut aquest curs escolar que ara acaba a les Illes.

Sastre explicà que té l'esperança que la seva decisió de fer vaga de fam contribueixi a solucionar el conflicte obert a les aules, quelcom que segons el seu parer exigeix asseure a la mateixa taula els comitès de vaga amb l'interlocutor que designi el president del Govern, José Ramón Bauzá.

Tanmateix, l'ensenyant apuntà que la tensió a l'àmbit educatiu l'ha creat la mateixa obstinació de l'actual Executiu, que quan es presentà a les eleccions de 2011 tractava quasi de passada del trilingüisme.

"Parlaven de consens i de lliure elecció", indicà Sastre, per a qui el resultat aclaparador de les famílies que volien català per als seus fills -pròxim al 90 per cent- és la veritable raó de la posada en marxa del TIL; un projecte ple d'"improvisació", i un "nyap" que propiciarà una "escabetxada" a uns alumnes que no tenen culpa de res.

Cedeix la paraula
Passats poc més de quatre minuts d'entrevista, la presentadora del programa demanà a Sastre com veia la situació educativa a les Illes de cara al pròxim curs. "No estic mentalment per fer valoracions sobre què passarà", digué Sastre, abans de fer un gest, que era el senyal per a avisar el seu grup de suport que no estava en condicions de seguir amb l'entrevista.

El relleu el prengué de seguida el docent i músic Biel Majoral, qui constatà que el pròxim curs possiblement "tornarà a ser una mica calent", perquè "l'objectiu d'arraconar la llengua catalana continua vigent a Balears". "Hi ha un grup que vol imposar una determinada actitud contra la llengua de Ramon Llull, però això té els dies comptats. L'anglès és només una excusa", assegurà Majoral sobre això.

Així mateix, emfatitzà la resposta generalitzada d'una societat que fa costat a Sastre, i assegurà que a la Casa Llarga estan "desbordats de solidaritat".

Abans d'acomiadar la connexió, Sastre tornà a demanar la paraula i ho féu per a animar a assistir a la manifestació d'aquest dissabte, 14 de juny, a Barcelona per defensar l'escola catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ahimsa, fa mes de 9 anys

Els del PP -votants inclosos- que no facin tot quant sigui possible per tal d'aturar aquesta vaga de fam seran responsables d'allò que ja li ha passat i d'allò que li pugui passar a en Jaume Sastre per mor del dejuni.

Valoració:21menosmas
Per Nolis, fa mes de 9 anys

El president i el seu sèquit no tenen ànima ni cor. Tampoc tenen cervellet, però això ja és un altre tema.
Som atea, però estic convençuda de que en Bauzza anirà directament a l'infern.
El govern encara no se n'ha adonat que no està per comandar al poble, sinó per servir-lo.
Ànims Jaume!

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente