muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Una marea verda prendrà Barcelona per l'escola catalana

La iniciativa de la plataforma Somescola.cat a favor de l'escola catalana i el dret a decidir el model educatiu propi tenyirà de verd avui horabaixa el centre de la Ciutat Comtal. Està previst que milers de catalans, a més de centenars de balears i valencians, s'apleguin en una cercavila multitudinària, reivindicativa i festiva, sota el lema Per un país de tots, decidim escola catalana.

La concentració començarà a caminar a les 18 hores al Passeig de Sant Joan, però mitja hora abans els illencs congregats per l'Assemblea de Docents i el sindicat STEI-i s'aplegaran a la propera estació de metro de Tetuan.

Es pretén que el caràcter lúdic sigui present durant tota la marxa, i hi ha confimades una vintena de formacions de percussió, companyies de teatre de carrer, desenes de peces de bestiari popular, així com 40 gegants i centenars de capgrossos, que aquests dies s'han anat bastint a tallers organitzats per escoles i AMPA's de tot el Principat.

El suport a aquesta mobilització és majoritari dins la societat catalana, i tots els partits la recolzen, tret del Partit Popular i Ciutadans. Amb aquest clam es vol deixar clar que una part important dels catalans aposten pel manteniment del model vigent d'escola, basat en la vehicularitat de la llengua pròpia, i per això demanen fermesa a les autoritats educatives del Govern de CiU, a qui conviden a no aplicar la LOMQE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.