algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

Concentració a Palma per rebutjar l'últim cas de violència masclista

Última concentració de dol per la mort d'una dona assassinada a Palma. | Alejandro Sepúlveda.

El Lobby de Dones, Homes contra la Violència de Génere i Creients i Feministes han convocat la ciutadania aquest dimecres a les 20 hores al passeig del Born de Palma per a expressar la seva repulsa i el condol a les amistats i familiars de Rosa Maria Martínez, la dona que morí aquest dilluns a Sóller a mans de la seva exparella.

Segons destaca el Lobby de Dones, aquesta mort és l'expressió d’una societat que "no fa prou" per eradicar el masclisme. "El masclisme mata. La creença d’alguns homes en la seva superioritat i autoritat sobre les dones és una xacra que s’ha d’erradicar", considera l'entitat a una nota pública.

Així mateix, apunten que "Rosa Maria va morir quan volia ajudar a qui havia esta la seva parella, acudint a la seva cridada i deixant fins i tot la feina". A més, l'entitat destaca la procedència de les persones involucrades en aquesta última tragèdia, ambdues mallorquines, malgrat que a l'illa hi han hagut víctimes xineses, magrebines, alemanyes, angleses, de la resta de l’Estat, etc., i el problema no disminueix, lamenten.

"La violència masclista no té fronteres però té ideologia: la ideologia del sotmetiment de les dones, de negar o dificultar la seva llibertat i impedir la seva autonomia. Les iniciatives polítiques, per acció u omissió a tots els àmbits també en són responsables", manifesta el Lobby de Dones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.