algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
15°

La ciutadania elegirà les llistes de MÉS

5215
El 99% dels membres de l'assemblea oberta de MÉS han donat el seu suport a la proposta que permetrà a la ciutadania escollir tota la llista electoral de la coalició. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte una assemblea oberta en la qual ha decidit que la ciutadana elegirà tota la llista electoral de la coalició al Parlament i el Consell. Durant la reunió celebrada a l'auditori de Ses Cases des Mestres de Santa Maria, també s'ha ratificat la incorporació d'Esquerra i els independents de Santa Margalida a la coalició ecosobiranista. A més, s'ha llegit un manifest en favor de Jaume Sastre i s'ha recordat la figura de Sebastià Serra, mort recentment.

El 99% dels prop de 400 militants i simpatitzants que han participat en la trobada han donat el seu suport al nou reglament que estableix que hi haurà dues votacions separades. La primera, segons ha explicat la coalició, per elegir el/la cap de llista a cada institució, i una segona per elegir la resta de candidats/candidates que conformaran el conjunt de les llistes.

Les primàries, segons la formació ecosobiranista, seran obertes a tota la ciutadania major de 16 anys i que “assumeixi els valors progressistes”. En total es podran votar 18 candidats i candidates de forma paritària. El procés d'elecció començarà dia 15 d’octubre amb la inscripció al cens i la presentació de les candidatures, i culminarà dia 15 de novembre amb les votacions. Hi haurà taules a tots els municipis de Mallorca, i a aquells llocs de fora de l'Illa on hi hagi ciutadans censats que hi vulguin participar.

L’assemblea de MÉS també ha aprovat un reglament per regular les incompatibilitats i la limitació de mandats a què s’hauran de sotmetre els càrrecs. El document aprovat per la formació determina que els càrrecs executius es podran exercir un màxim de dues legislatures i els representatius un màxim de tres. Els ecosobiranistes també han aprovat que els càrrecs públics hauran de retre comptes anualment i que no es podran ostentar dos càrrecs diferents i cobrar dos sous públics alhora.

Obertura del partit
Biel Barceló, coordinador general de MÉS per Mallorca, ha destacat la importància dels reglaments aprovats de cara a “l'obertura a la ciutadania”. El diputat també ha afirmat que l'assemblea ha posat les bases “per al futur del canvi d'aquest país”.

El dirigent ecosobiranista ha recordat que les eleccions europees “deixen ben clar que la gent vol canvi, i vol canvi des de l’esquerra”.” La majoria social progressista va enviar un missatge molt clar: comença el compte enrere del Govern del Sr. Bauzá”, ha afirmat.

El dirigent de MÉS també ha afirmat que “hi ha dos partits, PP i PSOE, que no han entès el que està passant i la gent està farta de polítiques que perjudiquen les persones i que no tenen en compte a la ciutadania”. “Mentrestant, ells diuen que els pobles no pot decidir el seu futur, o que els ciutadans no poden decidir entre monarquia i república”, ha afirmat.

“Volem canviar l’statu quo, volem acabar amb les portes giratòries i amb les lleis que permeten als governants indultar els seus corruptes; volem recuperar el futur, no volem que els rics siguin cada vegada més rics i els pobres cada vegada més pobres”, ha conclòs Barceló.

Per part seva, Fina Santiago, coportaveu de la formació, ha criticat “el fanatisme i la baixa qualitat democràtica del Govern Bauzá”, i ha fet una crida per “treure’l del Consolat de Mar” l’any vinent. Santiago ha destacat que, amb els documents aprovats, “avui som més democràtics, som més plurals, som més transparents i som més forts”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.