algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Quatre detinguts durant la concentració de suport a Can Vies

Moment de les detencions.

La concentració a Palma en suport als desallotjats de Can Vies al barri de Sants a Barcelona ha acabat amb la detenció de quatre persones, que foren traslladades a la comissaria de la Policia Nacional de s'Escorxador, on hi acudiren els manifestants per reclamar el seu alliberament.

Devers 150 persones s'havien reunit a la plaça París de Ciutat com a mostra de solidaritat amb «l'històric espai» enderrocat per ordre municipal, i els barcelonins que els últims dos dies han sortit al carrer per defensar-lo. La protesta començà sota el lema 'Can Vies no es toca! Defensem als espais alliberats!'.

Després d'una estona marcada per la normalitat, els manifestants, la majoria joves, volgueren ocupar la carretera de Valldemossa. Aquest fet activà l'actuació dels agents de la Policia Nacional i la Policia Local, que s'endugueren detingudes a quatre persones. Fonts dels convocants afirmen que una d'elles era menor, i una altra no tenia res a veure amb la protesta.

Ambdós quedaren en llibertat després d'una estona, a diferència dels altres dos manifestants, que han passat la nit a comissaria. Aquest dijous, hi haurà noves mobilitzacions, concretament, a les 16.30 hores als jutjats de Via Alemanya, per a reclamar la posada en llibertat de tots els joves.

També s'han activat protestes a Manacor, a les 20 hores, a la Plaça de Sa Bassa, i una altra a Alcúdia, a la mateixa hora, a la plaça Carles V.

El desallotjament de Can Vies es va dur a terme durant la jornada de dilluns, i ja llavors hi va haver incidents, càrregues dels Mossos i detencions. Arran d'això més d'una quarantena de localitats dels Països Catalans -així com a Gamonal, Burgos- convocaren concentracions de suport.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Flipant, fa mes de 9 anys

Per això mos necessiten per es seus Països Catalans?. Per formar part de sa seva Kaleborroka? Esper que qualcú investigui i arribi al fons d'aquest assumpte

Valoració:-12menosmas
Per Pancateto, fa mes de 9 anys

Compatriotas:

Los que os quieren imponer una lengua, son los que pronto vendrán a atizaros con las porras.

No a la imposición fascista. Sois personas! Sois libres!. Expresaros en libertad,.

Podemos,!

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que continuen, avui (28-5-2014), anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:20menosmas
Per Albert, fa mes de 9 anys

Parece que a los de ERC y CIU les gusta los palos. Que esta pasando en Cataluña, cuando se agrede a los manifestantes desde el poder. Mañana para tapar los incidentes me temo que será día de declaraciones grandilocuentes. La culpa de los aragonés, extremeños y madrileños.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente