muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

Arran convoca concentracions a Palma i Alcúdia en suport a Can Vies

4947
Cartell d'Arran cridant a la concentració. | Arran

La reacció arran del desallotjament del casal ocupat de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, ha originat una forta resposta als carrers, que també deixarà els seus efectes a Mallorca.

Aquest dimecres, el jovent independentista Arran ha cridat a concentrar-se a tothom que vulgui a les 20 hores a la plaça París de Ciutat, com a mostra de solidaritat amb "l'històric espai", enderrocat per ordre municipal, i els barcelonins que els últims dos dies han sortit al carrer per defensar-lo.

Una altra convocatòria corre per al dijous, en aquest cas a la plaça Carles V d'Alcúdia, a la mateixa hora.

El desallotjament de Can Vies es dugué a terme durant la jornada del dilluns, i ja aleshores hi hagué incidents, càrregues dels Mossos i dues detencions. Aquest dimarts els enfrontaments i les corregudes tornaren, i fins i tot es reproduïren a altres barris de la Ciutat Comtal.

En concret, la policia autonòmica catalana detingué a sis persones més en el marc de les protestes, durant les quals alguns manifestants varen calar foc a la màquina excavadora que s'utilitzava per esbucar l'immoble.

Danys
En aquestes dues jornades de protesta l'Ajuntament de Barcelona ha quantificat nombrosos desperfectes en el mobiliari urbà. El consistori assegurà que anit es perderen devers 53.000 euros en els incidents en els quals es cremaren 53 contenidors, mentre que altres 220 van ser bolcats o malmesos.

A això cal afegir-hi els ocasionats el dilluns, que van acabar amb 25 contenidors cremats, i amb danys xifrats en uns 25.400 euros, segons una primera estimació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.