nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

EU proposa que l'accés a l’energia sigui un dret fonamental

4517
EU assegura que la manca de subministrament elèctric, conseqüència de la crisi econòmica, “ja afecta de manera dramàtica a moltes famílies”. | Arxiu

Esquerra Unida (EU) proposa que el dret a l'energia “s'inclogui entre els drets fonamentals”. El partit, a través del grup parlamentari d'Izquierda Plural, ha demanat al Govern Rajoy el nombre d'habitatges de Balears que no tenen accés al subministrament elèctric.

La pregunta parlamentària, plantejada pel diputat Joan Josep Nuet, inclou l'exigència de saber quants d'habitatges, per municipis, han deixat de rebre el subministrament des de l'any 2008. També es reclama el motiu de les desconnexions i saber prquè els habitatges es troben sense comptador elèctric.

EU assegura que la manca de subministrament elèctric, conseqüència de la crisi econòmica, “ja afecta de manera dramàtica a moltes famílies” sense que les administracions, descomptant el cas d'Andalusia, “hagin pres cap tipus de mesura”.

Bonificació social
El partit, que defensa la creació d'una bonificació social energètica que cobreixi les necessitats de les famílies, considera que, així com l'accés a l'aigua gaudeix del rang de dret fonamental per part de Nacions Unides, l'energia també hauria de gaudir de la mateixa consideració i deixar de ser considerada “com a una relació privada entre empreses i consumidors”.

La formació que coordina Manel Carmona considera, finalment, que la manca de subministrament elèctric suposa “un deteriorament molt greu de les condicions de vida, que pot arribar a ser letal en el cas de les persones majors i els infants”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per SOLUCIÓ FÀCIL, fa mes de 9 anys

Això és bo d'arreglar. Que EU pagui les factures impagades. O en Grosske. O en Carmona.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente