muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

EU denuncia que els joves no tenen accés a la feina ni a l'atur

4364
Segons EU només un de cada 5 joves menors de 30 anys, que es troben atur, reben algun tipus de prestació. | P. Bota

Esquerra Unida (EU) ha denunciat que els joves de Balears no tenen accés a un lloc de feina i a l'atur. De fet, segons EU, l'informe elaborat per la Fundación 1º de Mayo només un de cada 5 joves menors de 30 anys, que es troben atur, reben algun tipus de prestació.

El partit, que coordina Manel Carmona, considera que la situació dels joves és “molt precària” i que només tenen la sortida de l'emigració o continuar depenent econòmicament de les famílies.

El partit esquerrà critica, a més, que el treball dels joves és de caràcter temporal i a temps parcial; amb salaris molt baixos i amb condicions de treball pèssimes. El poc temps de cotització, segons EU, fa que els joves no puguin arribar a tenir una cotització suficient que els permeti rebre alguna prestació durant els períodes d'atur.

Precarietat
EU també considera que l'atur de llarga durada i la congelació de les pensions han agreujat la situació de les famílies “sense que es vegi una sortida a la seva precarietat econòmica”.

El partit, que recorda que Balears té uns 70.000 aturats que no cobren cap tipus d’ajuda, assegura que aquesta situació és “insostenible” i que “no es pot parlar de recuperació econòmica mentre hi hagi una taxa d’atur tan elevada, mentre els joves no trobin sortida laboral i els major que perden la seva feina no tenen cap possibilitat de trobar-ne una d’altra”.

EU, finalment, considera que és necessari implementar “mesures de xoc” contra l'atur entre els joves i aposta per combatre l'economia submergida en la cotització de les hores de feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ca de bou, fa mes de 10 anys

Així és. Hi ha joves de 26 i 27 anys i majors que no han fet feina mai. Per tant tampoc no cobren res. Així que quan se jubilin, si és que mai es poden jubilar, tampoc tendran una jubilació, perquè hauran cotitzat molts pocs anys. Així que ja direu que s'ha de fer amb ells? En Bauçà i companyia diuen que l'atur baixa des de fa 17 mesos. Idò que sàpiguen que potser les xifres els surten així. Però el que és cert és que mols estrangers han tornat als seus països, altres s'han cansat d'anar a segellar cada tres mesos per no res ... i potser uns pocs han trobat feina, precària de totes maneres i en règim pràctiques o alguna cosa tercermundista i de vergonya, per a al·lots que potser tenen carreres universitàries o estudis d'FP superiors.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente