cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

La policia demana informació a l'OCB sobre la caixa de resistència

La seu de l'Obra a Palma, Can Alcover.

Tres funcionaris de la Direcció General de Policia han visitat aquest matí la seu de l'Obra Cultural Balear (OCB) per recopilar informació sobre la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents. La gerent de l'entitat ha estat l'encarregada de facilitar la informació als agents.

La visita dels agents s'ha produït arran de la denúncia de la Fundación Círculo Balear per un presumpte delicte de falsedat documental comès en la gestió de la caixa de resistència. La denúncia de l'entitat espanyolista es produí a principis de desembre i la policia ja ha posat en marxa la investigació.

L’Obra Cultural Balear ha reaccionat a això mitjançant un comunicat, on han afirmat que han facilitat als funcionaris tota la informació requerida, "en coherència amb l'actuació transparent" que han duit a terme durant els seus més de 50 anys d’existència.

L'entitat cultural defensa que "hem gestionat amb total transparència i pulcritud" la caixa de resistència de suport a la vaga dels docents, ja que han disposat d’"assessors qualificats" per fer-ho, apunten, a la vegada que lamenten que "es faci perdre el temps a les forces de seguretat, jutges i fiscals, i que es tudin recursos públics per intentar embrutar la imatge de l’OCB i castigar el professorat que ha exercit el dret democràtic a fer vaga".

Expliquen així mateix que des del primer moment han manifestat el seu "suport" als docents en vaga i per aquesta raó facilitaren la gestió del compte bancari conegut com a caixa de resistència, una bossa solidària que ha rebut "milers d’aportacions voluntàries, de la mateixa manera que es fan aportacions voluntàries, per exemple, a un compte de noces, i no es té constància que mai ningú hagi enviat la Policia a cap boda demanant informació sobre les transferències rebudes, el seu origen, ni la seva destinació".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

Els lladregots de l´OCC tremolen... jajajajja

Valoració:-1menosmas
Per Uffff!, fa mes de 10 anys

Quiaaaa!. Aquesta gent del Sírculo acabarà malament...!.

Valoració:2menosmas
Per I doncs,, fa mes de 10 anys

Jo mateix. Una denúncia falsa és un delicte, que pot ser penat amb pena de presó.

Valoració:3menosmas
Per Gabi, fa mes de 10 anys

Quans de vosaltres que atacau els que hem donacions particulars a la caixa de resistència heu cobrat el sobre B del Partit Popular i heu format part de la corrupció del Sr. Matas, per exemple, o del senyor Fabra. Com podeu ser tan beneits.
Quan ha cobrat la CB del govern del Sr. Bauzá. Tenguin vergonya, por no dir que són tots vostès uns pocavergonyes.

Valoració:12menosmas
Per Estornell, fa mes de 10 anys

Senyors de dBalears, com podeu mantenir comentaris que clarament insulten com el que ha fet en "balear"? Mantenir-lo és donar suport a l'insult.

Valoració:4menosmas
Per balear, fa mes de 10 anys

Gràcies CB!! Ja era hora d´aturar els peus a aquests lladres de la OCPancatalanista!

Valoració:-25menosmas
Per jomateix, fa mes de 10 anys

Una qüestio desde l'ignoranci. Si jo faig acusacions o denuncies i despres es demostra que l'acusat es inocent, qui paga les despeses?????

Valoració:8menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

Maedeueta Voltoret, quin offtopic.

Així i tot, et diré que en certes coses vas encaminat, i en d'altres vas molt i molt malament.

Hi ha qüestions de formalitat que sobrepassen es teus coneixements, i no és cap pecat. N'hi ha també de norma, i no és cap pecat, però ja és més a l'abast de sa "gent normal". El que pot ser pecat és sa gosadia de pretendre corregir sense estar prou informat, sense assegurar-se que no faràs malbé cosa que està bé.

Enguany, perfecte. No és cap "endemisme" (perquè ens entenguem) balear, per altra banda. Es desconeixement i desús de "enguany" allà on s'empra popularment és més aviat una falta de coneixement i de "tirar cap allò que s'assembla més as castellà).

No vull analitzar-ho tot, però si deixam de banda es vosaltres per adoptar allò que s'assembla més a sa parla particular, hauria de pensar seriosament què posar. Vosaltres és ben adient en aquest cas, ja que és sa manera formal, el vos+altres. Es menorquins i un bon ranxo de mallorquins diem noltrus, els eivissencs valtrus... i si hem d'emprar formalment aquestes variacions fonètiques i ses que hi ha també a sa península no acabaríem mai. No seria responsable per part d'un representant institucional no adoptar es vosaltres.

Benvolgut també és adient. Què té de dolent? S'empra en aquests contexts arreu. Què et penses que a sa península sa gent s'adreça uns als altres amb "benvolguts" per amunt i per avall? Idò ja et dic ara que no. És formal, sí, i per tant adequat as context.

Vàrem i vam. Podria haver emprat vàrem, com pot emprar vam. No crec que hi hagi cap problema amb s'ús formal i col·loquial de cap de ses dues formes. A Menorca no se'n sent gaire de "vàrem", jo de fet no l'he sentit dir mai as carrer, i ja tenc uns quants d'anys. Els articles que he llegit per part de menorquins tampoc no l'han mostrat gens. Vaja, que a jo no m'hauria molestat que Bauzá emprés "vàrem", però no crec que sigui criminalitzable s'ús de "vam".

Pel que fa a sa construcció "estar+gerundi", si està malament a Mallorca, està malament pertot.

I bé, TOT són catalanades, ja que és un escrit fet en CATALÀ. Ves quina cosa!

Qui entén que "catalanada" és un insult, té un greu problema per respectar s'essència i s'arrel d'aquestes terres. Si viu en català, sa cosa és per anar as metge.

Valoració:5menosmas
Per antifascista, fa mes de 10 anys

Pancatalanismo = Fascismo

Valoració:-18menosmas
Per llorenç, fa mes de 10 anys

La policia al servei del govern, el govern al servei del SIRCULO, el sirculo al servei de les seves butxaques, unes poques butxaques, però beeeeeen grosses, i les volen beeeeeeeen plenes.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente