algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Círculo denuncia l'OCB per la caixa de resistència dels docents

L'entitat ultraespanyolista veu indicis d'un presumpte delicte de falsedat documental i frau a l'Agència Tributària pels primers pagaments de la bossa comuna als professors en vaga

Representants de l'Assemblea de Docents i l'Obra Cultural Balear, amb una de les aportacions a la caixa de resistència dels docents contraris al Decret de llengües. | Marcos Carreras.

El Círculo Balear ha denunciat per un presumpte delicte de falsedat documental comès en la gestió de la caixa de resistència dels docents en vaga a l'Obra Cultural Balear (OCB), segons descriu l'entitat ultra a un escrit publicat al seu espai web. Segons això, l'associació presidida per Jorge Campos sol·licita que l'Agència Tributària investigui "l'entitat pancatalanista" per un possible frau en la concessió de "més de 130.000 euros" de la caixa comuna contra el TIL.

Per a l'organització espanyolista, la denominació de "contraprestació per treball realitzat" per tipificar aquests pagaments esdevé "una falsedat en tota regla", perquè els docents, funcionaris públics, "no estan vinculats per contracte laboral a l'OCB".

"Tret que s'entengui que estar en vaga, per a intentar seguir imposant la immersió en català, és treballar per a la OCB", ironitza el president del Círculo.

Abundant documentació
Segons aquest relat, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional hauria rebut abundant documentació per investigar l'Obra Cultural. Així mateix, Campos s'ha ratificat en aquest punt aquest dilluns matí en una entrevista a la ràdio autonòmica IB3, al magazin matinal 'El Faristol', que condueix Àngela Seguí. Fins a 597.000 euros s'han arribat a ingressar en el seu compte bancari, "principalment provinents de l'entorn nacionalista", recalquen les fonts del Círculo.

"Aquestes quantitats de doblers, d'una banda, estan subjectes a obligacions tributàries, i per una altra, en haver estar emetent rebuts simulant contraprestacions per treball, tant l'OCB com l'Assemblea de Docents podrien estar intentant evitar una donació intervius de l'OCB al docent vaguista", a més del fet que segons el seu criteri "se sol·licita un cobrament com a rendiment de treball; d'un treball que, tret que ens demostrin el contrari, no s'ha realitzat".

"No només munten una vaga política per a seguir imposant-nos la immersió en català, utilitzant als alumnes i servint-se dels centres educatius, sinó que sembla que volen lucrar-se amb això", declara el cap del Círculo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per MARBOSCH, fa mes de 10 anys

Tens raó Natalia, avui en seien dos a la banqueta per endur-s'ho cruu, tal com dius.

En corquito ja que ra pels jutjats podria haver presentat demanda demanant si la Fundació Jaume III paga els anuncis de Interceconomia3 (valen 900 € cadascun), perquè sinó els paguen, aquest sí que els pagam entre tots.

Valoració:2menosmas
Per Ginjoler, fa mes de 10 anys

En Jorge Campos és a l'infern;
l'infern és a les fosques;
quan no te res a fer;
amb so pardal mata mosques.

Valoració:21menosmas
Per Bilbaína, fa mes de 10 anys

En Mallorca nos sobran delincuentes. Hay que investigar los hechos que parecen muy graves, y si se descubren corruptos a la cárcel sean o no pancatalanistas.

Valoració:-5menosmas
Per Albert, fa mes de 10 anys

Excelente noticia!. Gracias Círculo por defender nuestra Isla del pancatalanismo más retrógrado.

Valoració:-7menosmas
Per maki, fa mes de 10 anys

Doncs, una Caixa per començar a tocar els c...al Circulo fascista, qui s'hi apunta???

Valoració:18menosmas
Per JRBS, fa mes de 10 anys

A l'OCB tot és ben legal i transparent...i el Sirculo, de on treu els dobers???

Valoració:16menosmas
Per Llorenç, fa mes de 10 anys

Aquests del "sirculo " s'ho ahurien de fer mirar. A veure d'on treuen ells els doblers per fer el més gran ridícul com a profetes ignorants. Volen fer de la ignorància un dogma.

Valoració:17menosmas
Per mariona, fa mes de 10 anys

Algun voluntari vol i pot denunciar a aquests noningú?

Valoració:23menosmas
Per Rater, fa mes de 10 anys

Jo demanaria a l'OCB que demani una investigació sobre el finançament del Si.culo Bàléä.
I trobariem de coses...

Valoració:34menosmas
Per r2, fa mes de 10 anys

Natalia, el fet que s'hagin consignat d'aquesta forma obliga als docents que s'hagin acollit a la caixa a declarar-ho a la properar declaració de la renta.

Que cal dir que si hagués estat una donació seria un impost d'un 7 %, però al haver-ho consignat com a rendiments de treballs estarà en torn al 20 %, per tant, no sé de que es queixa el Circo Baleà.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente