algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

Els docents asseguren que el 63% dels centres rebutja el TIL

L'enquesta realitzada per l'Assemblea de Docents assegura que el 63% dels centres rebutja el TIL. | S.C./E.P.

L'Assemblea de Docents ha realitzat una enquesta a una setentena de centres en la què conclou que el 63% rebutja el Tractament Integrat de Llengües (TIL) i que el decret no s'aplica a la meitat dels centres.

 
L'enquesta, dividida en 27 preguntes per infantil, primària i secundària, conclou que només han aprovat el TIL el 37% dels Consells Escolars dels centres d'infantil i primària. A secundària, només l'han aprovat el 9% dels Consells Escolars.

Pel que fa a les assignatures, l'enquesta destaca que les que s'imparteixen en anglès son: a primària, plàstica (la més impartida en un 63%), musica, medi i educació física; i a secundària, matemàtiques, naturals, plàstica i música, amb un 22% cada una.

El document, a més, conclou que el 92% dels centres d’infantil, al 62% dels de primària i al 44% dels de secundària no disposen d'un auxiliar de conversa ni tampoc de professorat de suport.

Manca de planificació
L'estudi assegura que l'acreditació en coneixements d'anglès “és minsa”, amb molts pocs titulats amb el nivell C1. A l'etapa d'educació infantil, en els 35 centres consultats només hi ha 1 professor amb el certificat C2, 2 amb C1, 24 amb B2 i 6 amb habilitats. En l'etapa de primària, en els 39 centres consultats, només hi ha 7 professors amb el certificat C2, 14 amb C1, 47 amb B2 i 12 amb habilitats. Finalment, en els 24 centres de secundària consultats només hi ha 3 professors amb el certificat C2, 3 amb C1, 3 amb B2 i 2 amb habilitats.

L'enquesta afirma que la metodologia AICLE és desconeguda per “la immensa majoria dels docents”. Just un 34% de primària i un 25% del professorat de secundària estan formats en aquesta metodologia. A més, es constata que hi ha una “absència total de material per impartir les matèries”. En aquest sentit, destaca que a secundària en 73% dels centres no s’utilitza material en anglès. Això suposa que, en la majoria dels casos, sigui el professor mateix qui prepara el seu propi material.

Finalment, pel que fa a la realització de les classes en anglès, a infantil hi ha un 56% de classes en aquest idioma. A secundària el percentatge arriba al 32%. Amb tot, segons els resultats, només el 16% de professorat imparteix les matèries just en anglès.

“Despropòsit” pedagògic
L'Assemblea de Docents assegura que els resultats posen de manifest que la implantació del TIL “és un despropòsit pedagògic ple de llacunes i incoherències”. Els docents consideren que el decret pot suposar, a grans trets, “que els alumnes deixin d'aprendre contingut de les matèries per aprendre un poc més d'anglès” i que la seva aplicació “va en contra de la comunitat educativa”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 10 anys

Jo també crec que la indiferència davant dels comentaris en foraster és la resposta més bona. Per mor d'això, trob que hem de col·laborar tots a mantenir-ne la valoració a 0; tampoc no els hem de llegir ni contestar. Així, la pretensió provocadora dels autors, d'obligar-nos a llegir en espanyol en un diari en català, quedarà reduïda a no-res.


Quant als gonelles, els podem aplicar la dita "puix parla català, vejam què diu". Naturalment, llurs comentaris es mereixen molta de puntuació negativa; però no la indiferència total, perquè almanco usen -més bé o més malament- la llengua del diari i això fa que no augmenti la presència de la llengua invasora.

Valoració:0menosmas
Per rostit, fa mes de 10 anys

Amb la quantitat de mitjans que hi ha per escriure i llegir en castellà, no se perquè han de venir a endollar aquests fatxendes per aquí. Millor no fer-lis ni cas.

Valoració:13menosmas
Per manolo, fa mes de 10 anys

I 'Estarellas, On es?

Valoració:1menosmas
Per manolo, fa mes de 10 anys

I 'Estarellas, On es?

Valoració:1menosmas
Per caladorer, fa mes de 10 anys

Aquí en català! Demostres quina casta de persona ets demanant la discriminació de qualqú per raons de llengua...vaja...justament el que no vols pel català ho demanes pel castellà...curiosa manera de reivindicar-se.

Valoració:-15menosmas
Per Taltabull, fa mes de 10 anys

Com sempre, des de fa més de 30 anys els feixistes acusen als demés de SER ALLÒ QUE ELLS SEMPRE HAN SET !! Feixisme i mentides, hi ha quelcom pitjor !!

Valoració:1menosmas
Per Doctore, fa mes de 10 anys

Si alguien grita "soy el mejor" la gente piensa que es un estúpido, pero si grita "somos los mejores" miles de estúpidos están dispuestos a creérselo. Eso es el pancatalanismo "somos los mejores"..

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el BILINGÜISME GENOCIDA també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:20menosmas
Per Amanda, fa mes de 10 anys

El progresismo catalanistas esta derivando hacia un fascismo totalitario, al final por los comentarios del foro todo se traduce en tierra, raza, lengua y víctimismo. Penoso!!

Valoració:0menosmas
Per Cion, fa mes de 10 anys

El TIL i la resta de mesures anticatalanes del govern han estat ideades (FAES/Aznar?) per a anar eliminant la llengua catalana i, en conseqüència, per al genocidi lingüístic del nostre poble. I això, naturalment, és gravíssim. Així que l'Assemblea de Docents i tots els altres lluitadors, en les seves actuacions, no fan llarg, com n'hi ha que pensen, sinó que encara fan curt.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente