algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Degoteig de famílies insubmises al TIL

Carta que ha fet arribar la família a la direcció del centre Pius XII.

El passat mes de novembre els pares dels alumnes de 1rd'ESO de l'IES Clara Hammerl, del Port de Pollença, es plantaren i exigiren al centre que les Ciències Naturals no es continuessin fent en anglès per l'angoixa que estava generant a alguns alumnes. Ara, ha estat una família del Col·legi Pius XII de Palma la que s'ha declarat insubmisa al Decret de tractament integrat de llengües (TIL) que avala que el seu fill que cursa 1r d'ESO hagi de fer les Ciències Socials en anglès.

La família de l'infant explica en una carta que ha adreçat a la direcció del centre que “els objectius curriculars d'Educació Primària, no contemplen en cap moment que els alumnes arribin a ser prou competents per tal de rebre i comunicar en aquest idioma continguts orals o escrits de significativa dificultat (….). En anglès i tal com està ara previst, és del tot inassumible per al meu fill, així com també per a la major part dels seus companys i companyes. Per no dir tots”. El pare assegura a l'escrit que “consider inadmissible que una matèria curricular obligatòria i no lingüística (com és Ciències Socials), d'una etapa educativa obligatòria (com és ara l'ESO) s'hagi de cursar obligatòriament en una llengua que no és oficial en aquesta Comunitat autònoma”. El pare i també professor assegura que “per tot això li comunic formalment que no accept l'escolarització en Llengua anglesa del meu fill, pel que fa a la matèria curricular de Ciències Socials”.

La direcció del centre palmesà ha assegurat a dBalears.cat que tot i que la família s'hagi declarat insubmisa el nin està assistint a classe i fent els exàmens que li corresponen amb total normalitat. La carta ja ha estat enviada per la direcció a inspecció educativa perquè valorin la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per una de per aqui, fa mes de 9 anys

El problema és que la solució a que no sigui en anglès serà que sigui en castellà, i ja ens tendran "castellanitzats" com volien. Els hem de fer fora i ben aviat, democràticament, que sóm més que suficients!

No hi ha dret que un magre 26% tengui en escacs a l'autèntica majoria.

Valoració:12menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


No ha estat res, Catalineta, no ha estat res.

Aqueixa purrialla són estúpids, però tenen malícia.

Au, avant, tant tu com jo com els qui estimam el país.

Veiam si som del mateix parer. Jo, i molts d'amics meus, coincidim que, anant pel carrer, apreciam que la llengua forastera va reculant, dit altrament, que la nostra avança.

Segur que qualsevol dels arriencs que ataquen el país (hi ha correus, em consta, que vénen de fora dela Països Catalans) el detesten.

Supòs que coincidim en el baixíssim grau de cultura, de decèndia i d'intel·ligpencia que axhibeixen.

Una opinió: no respongueu a cap correu en foraster
. No hem de concedir bel·ligerància a aqueixa espanyolalla. No ens posem al seu nivell d'indecència.

Valoració:18menosmas
Per Catalineta, fa mes de 9 anys

Em sap mal si t’ha ofès, Tià, tens raó... però ja m’ho imaginava, però en “tià” en minúscula i en castellà ja l’he vist alguna altra vegada (error meu en contestar a “Tià” en majúscula). D’arguments no en tenen, ja ho sé, es limiten a insultar, a dir asanades o a copiar i enganxar d’altre llocs comentaris d’altres fent-los passar per propis. Pot ser sí que és una pèrdua de temps contestar, però davant ses barbaritats que s’arriben a dir és difícil callar, i més quan veus que no tot queda amb quatre que escriuen en un foro.

Valoració:9menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


Catalineta,

Vertaderament em ve molt de nou que hagis pogut cure de quatre grapes dins la suplantació de personalitat d'un tal "tià" (amb minúscula). Trobes tu que jo enviaria mai un correu en foraster?

I al tal "tià" i companys: tan baix heu caigut, que heu de recórrer a uns sistemes tan grollers?

Com és possible que vos deixeu caure dins els paranys dels qui no saben fer altra cosa que provocar.

Jo, si m'ho permets, t'aconsellaria que no responguessis mai a cap correu en espanyol. Aqueixa gent, per ací, no hi té cap feina.

Valoració:18menosmas
Per Catalineta, fa mes de 9 anys

Per Tià,
els únics curts que hi ha aquí és gent com tu... Amb comentaris com aquest només demostrau una cosa: que no teniu ni idea de què és el currículum d’una assignatura o l’ensenyament d’una llengua. Els currículums d’una assignatura, fixats per les autoritats educatives, el Ministerio de Educación en aquest cas, contenen els objectius, continguts, competències... mínims que els alumnes han d’assolir en cada etapa. Després cada centre ho adapta i el complementa. Per això, si et llegeixes el currículum d’anglès de qualsevol curs de Primària o Secundària, veuràs que pel que poden haver aprés, independentment de la “qualitat” o les “aptituds” del professor o l’alumne de torn, és impossible que tinguin prou coneixements com per seguir una assignatura no lingüística, que a més té una terminologia determinada, etc. Més fàcil, agafa un llibre de text de qualsevol etapa de Primària o ESO i a veure si amb el que s’ensenya hi ha prou per seguir una classe, fer exàmens, etc. en anglès de matemàtiques, naturals o ciències socials. Aquest és el problema del TIL (i no el fet d’ensenyar en anglès, que a priori a TOTS ens sembla bé) i si encara no us n’heu enterat, és que sou ben curtets.

Valoració:15menosmas
Per Mosca collonera, fa mes de 9 anys

Igual de curtet que la gran majoria d'alumnes, que no tenen un coneixement d'anglès suficient com per assistir a classe de ciències socials amb garanties de comprendre-la. Molt més curtets són, però, aquells que jutgen els al·lots amb una dificultat que no han cercat i que els han imposat uns polítics inúTILs.

Valoració:27menosmas
Per tià, fa mes de 9 anys

Un poco cortito el chaval, ¿no?
¿y dicen que el padre es profesor?

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente