algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Gran festa a Sineu per a rebre les padrines en contra del TIL

Les padrines van ser rebudes a Sineu per prop de 500 persones. | Antoni Pol

Sineu celebrà divendres una gran festa per a rebre les padrines que, durant la darrera setmana, han protagonitzat una marxa en carro per tot Mallorca per mostrar la seva oposició al Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) del Govern Bauzá.

Al voltant de 500 persones van donar una càlida i emotiva rebuda a les padrines, que amb el lema 'Pelegrinatge de llibertat i amor', han volgut “sensibilitzar” la gent dels pobles en defensa dels docents i en contra de l'”enfonsament” del model social pel qual van lluitar durant els anys 70 i 80.

El pelegrinatge va començar el passat 22 de novembre en la colònia de Sant Pere. A part de Xisca Tous, exmestra i impulsora de la iniciativa, altres dotze padrines s'han sumat a la marxa, que ha passat per Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Felanitx, Porreres, Montuïri, Algaida, Sencelles, Binissalem, sa Pobla, Santa Margalida, Petra i Sant Joan.

Els assistents a l'acte van rebre les padrines en el Pou Llevoner, en l'encreuament de Sant Joan. Acompanyats pels xeremiers, la comitiva va marxar fins a la plaça del Fossar, on els pelegrins van ser rebuts amb aplaudiments per part de la gent.

Manifest
Després de baixar el carro i abraçar familiars i amics, Tous va pronunciar de nou el manifest que s'ha llegit a cada poble. “El que construïm pels nostres fills s'està erosionant”, va avisar en referència els canvis estructurals que l'actual Govern -però sense esmentar a l'Executiu- ha impulsat en àmbits com la llengua o l'educació i que tant rebuig han generat en una part considerable de la societat.

El manifest no es limitava a protestar, no assenyalava ningú com a culpable. “Nosaltres som els responsables”. “Si volem canviar el món hem de canviar nosaltres”, va defensar l'exmestra. Altres activitats lúdiques i reivindicatives i un dinar final organitzat per l'apima del col·legi Rodamilans de Sineu van posar fi a l'emotiva rebuda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pobret, fa mes de 10 anys

Viendo la foto el que de verdad me da lástima es el pobre asno o caballo. De todo lo demás, no opino.

Valoració:-2menosmas
Per jordi, fa mes de 10 anys

y estas abuelas no se podrían dedicar a hacer calceta en vez de ir por ahí haciendo el ridículo? pregunto sin ánimo de ofender.

Valoració:-10menosmas
Per bubotades, fa mes de 10 anys

Amb aquestas pardalades, ja tenin la Seu plena d'ous. Mes bubotades, per favor.

Valoració:-23menosmas
Per Bén bé, fa mes de 10 anys

Aquests carros de passeig éren molts a la Mallorca senyora del turisme glamourós, de la gent que deixava les claus al pany, on sempre hi havia menjar dís el rebost i pre-pilotada urbanística, pre- turisme-fems i pre-inmigració forastera. Als pobles la gent agafava el carro per anar a pasejar o també al port a nadar i pasar el dia. Aquestes senyores no tan sols han fet una bona feina per la nostrw Llengua, sinó que també han recordat un costum bén nostro, i bén hwermós. Gràcies senyores, de tot cor!..

Valoració:35menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 10 anys

La verdad, a los catalufos se les da de miedo hacer el ridi, ya no saben como llamar la atención, ya sea poniendose camisetas color esperanza, colgando estandartes, berreando in the street, y ahora en carrito tipo wester,¿ y todo para que? pues para seguir haciendo el ridi, que eso si que lo dominan los intransigentes catalufos.

Valoració:0menosmas
Per bernadet, fa mes de 10 anys

És la versió balear dels "iaioflautes", però amb una mica més d'olor de botifarra.

Valoració:-36menosmas
Per Doctore, fa mes de 10 anys

Es curioso el medio elegido: un carro, que representa lo pasado, lo viejo, lo reaccionario lo retrógrado. En la época de la globalización resulta esperpéntico. El TIL tendrá sus defectos, incluso admito que en términos comparativos equivaldría al viejo Panda o a un seiscientos, pero representa un salto cualitativo como el primer paso del hombre en la luna.
Resulta dantesco ver a gente recibiendo semejante caravana cuando todavía faltan dos meses para el carnaval.

Valoració:0menosmas
Per auténtica gesta, fa mes de 10 anys

Destaco, como se merece, la enorme gesta de esas señoras y ya me poneis "rojitos"; los ímprobos esfuerzos que hago para resaltar tan digna hazaña no me son reconocidos. Supongo que no será por usar el castellano. No lo creo, pues no dudo de la magnanimidad, alteza de miras e inteligencia de los señores que usan este foro. Sería increíble.

Valoració:1menosmas
Per auténtica gesta, fa mes de 10 anys

Se merecen ser recibidas tal como lo fueron. Auténticas heroínas cuya hazaña dará la vuelta al mundo mundial. Lástima, en el doble sentido del término, que haya coincido con el fallecimiento del Sr. Mandela. Epopeyas de esta grandiosidad no se prodigan todos los días; probablemente una o dos a lo largo de cientos de años. Yo la comparo con el regreso a la Tierra de los primeros hombres que tras visitar la Luna, amerizaron en el océano Pacífico. La fiesta debe durar, como mínimo, quince días donde nadie del pueblo de Mallorca debe faltar. Mi más cordial enhorabuena.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente