nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

Castillo, Puig i Flaquer declaren que desconeixien que Areal treballés a Grupotel

Prèviament, un altre empresari ha afirmat que contractà la dona de Jaume Matas per ser qui era

D'esquerra a dreta, Castillo, Flaquer i Puig; tres exconsellers de l'últim Govern de Jaume Matas que avui han passat per l'Audiència. | Joan Torres.

L'exconsellera de Salut, Aina Castillo, ha assegurat avui davant el jutge que desconeixia que Maite Areal, esposa de l'expresident Jaume Matas, treballés per a l'hotel Valparaíso, de Grupotel. En els mateixos termes s'han manifestat Rosa Puig, exconsellera de Presidència, i Joan Flaquer, exconseller de Turisme, durant la segona sessió del judici a Matas, en el qual la Fiscalia li reclama una multa de 9.000 euros per un delicte de suborn.

Per la seva banda, José Luis 'Pepote' Ballester també ha declarat no saber res de l'ocupació d'Areal a l'hotel Valparaíso, encara que ha reconegut que la coneixia, de la mateixa manera que els tres exconsellers. Després de Ballester ha estat el torn de Miquel Ramis, exdelegat del Govern central i nebot del propietari del Valparaíso, també anomenat Miquel Ramis, qui declarà ahir. Ramis ha afirmat que va tenir notícies de la relació laboral de Maite Areal amb el seu oncle el mateix any que aquesta es va concretar.

Assessoria laboral
Abans d'això, l'amo d'un despatx d'assessoria laboral que contractà Maite Areal ha declarat que va donar-li una ocupació perquè «sabia que era la dona del president del Govern i la dona d'un exministre», una cosa que podia ajudar a captar clients i millorar el seu negoci.

Miquel Martorell és el propietari d'un despatx en el qual va estar contractada Areal abans de ser treballadora de l'hotel, i ha detallat que li va donar el treball perquè mantenien amistat des de fa 25 anys, ella li ho va demanar i es va trobar «en un compromís», però «va ser un fracàs». «Els empresaris cercam resultats i sabia que era la dona del president del Govern i a més la dona d'un exministre. Si ella no tenia relacions, qui no les tenia sóc jo que sóc fill d'un conductor i un desgraciat que l'única cosa que intentava era aixecar un despatx», ha declarat.

Contractació «per amistat pura i dura»
Segons ha declarat, no li va preguntar per la seva formació i capacitació perquè no li interessava i la va contractar «per amistat pura i dura» i perquè li interessava ampliar la seva cartera amb grans empreses. «Quines millors relacions pot haver-hi que la dona del president per captar clients», ha afirmat. Martorell, qui ha indicat que «a Mallorca funciona el boca a boca» com a mètode per a captar clientela.

«Al meu entendre estava bén relacionada i per això la vaig agafar. Em semblava una inversió, que la inversió que sortís malament és altra història», ha afegit. Segons l'empresari, Areal li va demanar el treball «perquè volia estar ocupada, per a tenir alguna cosa a fer», va acceptar la seva proposta de pagar-li 2.000 euros al mes i va signar el contracte sense llegir-lo. A més únicament li rendia comptes quan ella volia perquè «anava per lliure, anava a la seva bolla».

«El resultat va ser zero, va ser fatal, la vaig acomiadar i punt», ha declarat l'empresari, que ha detallat que no va atreure ni un sol client i que li pagaren una liquidació per cessament voluntari.

Famílies
A preguntes de l'advocat de Matas, l'empresari ha assenyalat que les famílies d'ambdós mantenien amistat des d'abans que l'expresident es dediqués a la política. A més, ha detallat que un dels seus fills manté encara una forta amistat amb un fill de Matas. «Són més que germans», ha afirmat.

El soci del despatx de Martorell, Miguel Amengual, també ha declarat com a testimoni i ha explicat que va ser qui va qüestionar la contractació d'Areal passats uns mesos. «Li vaig dir (al seu soci) en repetides vegades que no podíem seguir pagant el que li pagàvem a aquesta senyora sense cap rendiment», ha detallat sobre les raons de l'acomiadament.

Fundació Kovacs
També ha prestat declaració com testimoni el president de la Fundació Kovacs, Francisco Kovacs, que ha relatat que aquesta entitat va decidir deixar d'utilitzar els serveis de l'Hotel Valparaíso i just va tornar a utilitzar-los en 2007, quan Areal va intervenir per ells i va solucionar alguns problemes.

«Em va cridar i em va dir que si se solucionaven els problemes hi tornaríem», ha detallat Kovacs sobre Areal. Segons l'empresari, després de les gestions de la dona de Matas varen tenir un preu especial i flexibilitat en l'horari de registre. Kovacs ha explicat que la fundació percep ingressos del Govern des de 2002, quan era president de la comunitat Francesc Antich, mitjançant una subvenció per a investigació i la contractació de serveis per a l'Ib-Salut.

Després d'un recés, es preveu que prestin declaració com a testimonis tres exconsellers del Govern de Matas, els de Turisme, Salut i Presidència i Esports, Joan Flaquer, Aina Castillo i Rosa Puig, respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pedro, fa mes de 10 anys

Trio calavera.
Rosa Puig i serveis socials, ai ai ai. si les parest xerrasin.

Valoració:0menosmas
Per Joan Pere, fa mes de 10 anys

Aquests tres fan sa mitja.
A darrera s'en riuen.

Valoració:-1menosmas
Per Cucala, fa mes de 10 anys

Sabeu que vos dic: Que no es el mateix tenir un "fill polític" pare dels meus nets, que tenir un fill polític com aquest Matas, que ja seria la vergonya de la família!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente