nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Matas va demanar feina per la dona "com faria qualsevol pare de família"

Matas, aquest dilluns a l'Audiència. | Joan Torres

L'expresident del Govern balear Jaume Matas ha subratllat que a final del 2006 va demanar a l'hoteler mallorquí Miquel Ramis que contractés la seva dona «com faria qualsevol pare de família: anar a un amic i demanar-li feina», rebatent d'aquesta manera les acusacions de la Fiscalia, que sosté que l'exmandatari autonòmic, aprofitant-se del seu càrrec, va exigir a l'empresari aquest favor amb l'objectiu d'encobrir els més de 2.900 euros que va demanar que Ramis li abonés mensualment, fins a un total de 42.111 euros.

En la seva declaració davant del tribunal del jurat popular encarregat de jutjar-lo per un presumpte delicte de suborn, pel que el Ministeri Públic li reclama una multa de 1.000 euros, Matas ha assegurat que tenia «una gran confiança» amb l'hoteler ja que «cada any celebràvem matances junts, la meva dona anava amb ell en vaixell i hem passat Nits de Cap d'Any junts».

És per aquesta raó que, segons ha relatat a l'interrogatori, que continua ara mateix, va fer valer la seva amistat amb Ramis per acudir a ell i preguntar-li: «no tindries feina per a la meva dóna?»

Tot i això, ha precisat que l'hoteler «mai m'ha demanat res», després de preguntar-li el fiscal si hi va haver a canvi algun tipus de contraprestació, incidint que Ramis «és un empresari d'èxit i els seus hotels són del millor que hi ha a Mallorca».

Areal va donar a conèixer l'hotel a Zaplana
Maite Areal, dona de l'expresident del Govern, Jaume Matas, que ha declarat com a testimoni en el segon judici que se celebra contra el seu marit, ha assegurat que va donar a conèixer l'hotel en el qual estava contractada a Mallorca -contractació que suposadament va servir per encobrir un regal de 42.111 euros del propietari de l'establiment en favor de l'exmandatari balear- l'exportaveu del PP al Congrés Eduardo Zaplana, així com a diferents diputats i senadors.

"Jo em relacionava amb molta gent", ha asseverat Areal durant la seva compareixença a la vista oral, en què ha expressat inicialment les seves reticències a proporcionar els noms de les persones a qui oferia propaganda de l'hotel per més de 2.900 euros mensuals. "No diré el nom de ningú, no els vaig a comprometre ni vull perjudicar el meu marit", ha manifestat Areal, responent el fiscal si això és perquè realment no va presentar el producte a ningú.

No obstant això, finalment la testimoni ha fet al·lusió a Zaplana així com al president de la Fundació Kovacs i l'empresari José Manuel Blat de moro com algunes de les persones a les que va presentar les característiques del complex hoteler en el marc de les funcions que ella tenia com a responsable de relacions públiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cucala, fa mes de 10 anys

Sabeu que vos dic: Que no es el mateix tenir un "fill polític" pare dels meus nets, que tenir un fill polític com aquest, que ja seria la vergonya de la família!

Valoració:8menosmas
Per astorat, fa mes de 10 anys

Això és el banquet del acusats? Aqui s'asseuen tots?
O es que ell forma part de la taula que l'ha de jutjar i seu un poc aquí i un poc allà? Encara no havia vist cap judici com aquest; ja ho deia en Xesc Fortesa: en veureeem de coses....

Valoració:8menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys

I els "nostres" polítics d'avui diaque ens comanden es pensen esser semidéus.

És possible que hagin perdut a tal punt el contacte de la gent del carrer i no sàpiguen què en diuen, d'ells?

I ja sabeu que l'orgull precedeix la caiguda.

Valoració:9menosmas
Per Roser, fa mes de 10 anys

Fa cara d'empipat. El dilluns deu tocar Pilates..

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente