algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

EU denuncia que Educació no informa l’Oficina de la Defensora del Poble sobre el conflicte a les aules

Afirmen que per tercera vegada aquest ens ha reclamat a la Conselleria que li expliqui la situació que es viu a les escoles balears, sense obtenir cap resposta

Lluny d'apaivagar-se el conflicte educatiu, creix la conflictivitat a les escoles, segons Esquerra Unida. | Joan Torres.

Esquerra Unida de les Illes Balears lamenta que la consellera d'Educació del Govern, Joana Maria Camps, no just ignora el conjunt de la comunitat educativa i molts sectors de la societat civil que no dubten a posar-se del costat dels docents, sinó que ara també no fa cas al què li dicta una alta institució de l’Estat, en concret l’Oficina de la Defensora del Poble, que reclama, per tercera vegada i de manera urgent, que li enviï un informe sobre la situació que es viu a les escoles de l'arxipèlag.

La formació que coordina a les Illes Manel Carmona recorda com els pares i mares d'alumnes representats a FAPA Mallorca demanaren fa un temps la intervenció de l'Oficina de la Defensora del Poble per exercir una tasca de mediació davant el conflicte que viu el món educatiu docent amb les autoritats del ram des de l'inici del present curs escolar. 

Segons l'òptica d'EU aquesta petició era "del tot justificada" a la vista de la conflictivitat que ha generat el Govern Bauzá, provocant una "llarga vaga indefinida i la major manifestació que s’hagi vist mai a la nostra comunitat", asseguren.

"L’autoritària i ignorant consellera d’Educació, la que vol acabar amb la 'imposició' del català i que, a pesar d’això, des de la seva estultícia anomena 'Trepitja' l’informe PISA, no només ignora les reclamacions dels docents i del conjunt de la comunitat educativa i manté de manera inflexible l’aplicació del TIL, a pesar que ja s’ha demostrat que genera grans problemes als estudiants, sinó que també ignora els requeriments que se li fan des de la mateixa Oficina de la Defensora del Poble", constata al seu escrit la formació d'esquerres.

"La prepotència i la ignorància del Govern els ha portat a renunciar al diàleg i optar per la imposició", un fet que ha afegit més conflictivitat al context educatiu, expressada per exemple en les tancades que aquesta passada setmana se celebraren a molts centres educatius de l'Illa, recordant les accions d'ara fa un any. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

Si ella ho ha de dir, no passa res a les escoles. Tot normalitat absoluta, si no fos per la vaga... ja la sentíreu. Quatre crits sense importància...

Valoració:6menosmas
Per Llorenç, fa mes de 10 anys

I com pot enviar un informe d'una cosa que no en té ni idea ? Algú pensa que na Juana Mari sap res de com estan les escoles ?, N P I

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente