algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

La comunitat educativa mostra la seva força amb les tancades del 28-N

Professors, alumnes i pares del CEIP Aina Moll. | Jaume Morey

La comunitat educativa ha mostrat la seva força amb les tancades d'ahir a més d'un centenar de centres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Sota el lema “28-N, tenim raons per obrir”, la Plataforma Crida en representació de l'Assemblea de l'Embut i Fapa Mallorca tornaren a omplir els centres de professors, alumnes i pares i mares, un any després de la primera gran tancada.

La comunitat educativa omplí ahir capvespre de debat, tallers de manualitats i diferents activitats segons l'opció de cada Apima, uns centres que no han aturat la seva lluita d'ençà que començaren les primeres retallades, ara fa més de dos anys. Els temes que més sortiren durant les trobades van ser el del Decret de tractament integrat de llengües (TIL), la Llei Wert (aprovada ahir al Congrés) i la preocupació de com tot això repercutirà en la formació de les futures generacions.

L'any passat, tot i els intents d'Educació per evitar que es fessin les tancades, alumnes, professors i pares es tancaren a les escoles i fins i tot alguns quedaren a dormir. Enguany, a diferència de fa dotze mesos, Educació no ha enviat, per ara, cap circular als directors demanant-los en quin estat havia quedat el centre després de les activitats extraescolars. Des de la Conselleria asseguraren que “es tracta d'una activitat extraescolars i que no és competència seva”.

Concentració a Inca
L'assemblea de docents d'Inca es reuní ahir horabaixa a l'IES Berenguer d'Anoia per debatre sobre l'estat dels centres educatius del municipi i poder plantejar solucions per millorar l'actual situació. Ja a les 19 hores a la Plaça d'Espanya es concentraren unes vuitanta persones per manifestar el seu rebuig al TIL i a la Llei Wert. Ja a les 21 hores, els membres de l'assemblea inquera soparen a l'IES Berenguer d'Anoia i mitja dotzena de persones quedaren a dormir a l'institut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PRE, fa mes de 10 anys

Pressuposts d'Educació:
Mitjana Europa: 6'1 del PIB
Estat Espanyol: 4'7% del PIB
Balears (2014): 2'9%

Per al PP, professors= delinqüents i/o terroristes
Índex de lectura Balears: 30% d'adults.

Aquest és el fracàs escolar

Valoració:5menosmas
Per Felip, fa mes de 10 anys

Basta ja de manipular es al·lots a ses escoles amb s'invent d'es països catalans.A cas heu oblidat que ses Balears estan en primer lloc en fracas escolar a Espanya i Europa.Es que aixo no va en voltros? Som Mallorquins NO Catalans. Basta ja d'imposicions catalanistes a ses Illes Balears.Barco traïdors,mallorquins renegats !!

Valoració:-4menosmas
Per Aceptau la democràcia, fa mes de 10 anys

Quina gentada !!!! Impresionant !! Quatre professors fanatizats amb els seus fillets ! Res pus !

Valoració:-4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:0menosmas
Per observer, fa mes de 10 anys

y la "marea" se convirtió en charquito...

Valoració:-5menosmas
Per La raó del nostre poble, fa mes de 10 anys

29-11-2013 3h 17' En aquests moments: intent de tancament de Canal 9 transmès en directe pel canal 3/24.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente