algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Martí considera que la decisió de Durán de no permetre llaços al Parlament és una "censura prèvia"

Nel Martí, diputat de MÉS per Menorca, assegura que la decisió de Margalida Durán, presidenta del Parlament, de no permetre "banderes" ni llaços com elements de protesta "ultrapassa les seves competències i funcions, ja que l'advertiment expressat actua com un 'advertiment previ', fins i tot com una 'censura prèvia', inacceptable en un estat democràtic i en el Parlament, casa de la sobirania popular".

Martí, en un article publicat al seu blog personal i titulat "Els símbols de la llibertat d'expressió", assegura que actuarà "exercint sempre la llibertat d'expressió per damunt de tot, amb paraules, gestos i símbols" tot actuant des de la seva "consciència i llibertat".

El diputat considera que l’Estatut d’Autonomia i la Constitució espanyola, "la llibertat d’expressió no se circumscriu a l’expressió a través de la paraula". "L’article 88.1 de l’Estatut i l’article 201.1 de la Constitució reconeixen i protegeixen el dret a la llibertat d’expressió de forma àmplia", assegurà Martí. A més, considera que també el punt 20.2 de la CE i el mateix Estatut i Reglament afirmen que "els diputats del Parlament de les Illes Balears no seran vinculats per cap mandat imperatiu".

"I per si algú encara vol generar dubtes, el dubte es resol fàcilment recordant que l’Estatut està per damunt del Reglament del Parlament, i la llibertat d’expressió per damunt de valoracions subjectives relacionades amb l’ordre i la cortesia", afirma el diputat que reitera el seu convenciment de la presidenta del parlament "ultrapassa les seves competències i funcions". Podeu llegir l'article complet de Nel Martí a www.nelmarti.cat

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Esclaramunda de Foix,, fa mes de 10 anys

Demananu-li as meu homo, el Rei Jaume II de Mallorques, lo que ès es mallorquinisme, demanau-li a Jaume III, mort a sa batalla de LLuchmajor o a Cabrit i Bassa. Ja en podedu dir de mentides, que es Balears el tenim i tendrem sempre ben present lo que significa es catalanisme i es mal que mos ha fet.

Valoració:0menosmas
Per ciudadano, fa mes de 10 anys

Estos payasos de MENYS estarían mejor en el circo.

O en zoologico

Valoració:0menosmas
Per Ceba, fa mes de 10 anys

A la Llei convendria censurar també la comunicació entre sords-muts quan empren els quatre dits de la mà estesos no fos cosa que intentin simbolitzar la quatribarrada.

Valoració:0menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

Aviat veurem com faran una norma exigint que en el Parlament no s'ha de parlar en català sino en baleà o en castellà. La conseqüència d'això serà que com que no hi ha gramàtica de baleà ni cap regla d'estil, tots els escrits que surtin d'allà hauran d'estar escrits en castellà. A més, per a demostrar que el TIL funciona, també es podrà optar per parlar en anglès.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente