algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
10°

MÉS per Menorca diu que les explicacions per les rates al quiròfan “arriben tard i malament”

2234
MÉS considera que les explicacions de la Conselleria de Salut de la presència de rates en el quiròfan de l'hospital Mateu Orfila “arriben tard i malament”. | Arxiu

Més per Menorca assegurà dissabte que les explicacions de la Conselleria de Salut de la presència de rates en el quiròfan i tota la zona quirúrgica de l'hospital Mateu Orfila “arriben tard i malament”.

La coalició assegura que el departament que dirigeix Martí Sansaloni afirma que, per una banda, la detecció de rates a la zona quirúrgica “va ser un fet puntual” i, per l'altra, que “es va haver d'actuar diàriament, durant dues setmanes”.

La formació política destaca que “per una banda es diu els fets no van afectar les intervencions quirúrgiques, però per l'altra que s'entrava a la zona quirúrgica a actuar ataviats amb la vestimenta verda pròpia de les operacions”.

El partit considera que les explicacions “s'haurien d'haver donat, amb tot detall, el mes de setembre, immediatament". Els ecosobiranistes recorden que llavors Sansaloni i el gerent de l'hospital Mateu Orfila, Manuel Yebra, “van negar els fets”.

Desconfiança
La formació afirma que les explicacions, a banda d'arribar tard, també arriben “malament” ja que “en lloc de tranquil·litzar i clarificar els fets, generen contradiccions, dubtes i desconfiança”.

En aquest sentit, Nel Martí, diputat del PSM Més per Menorca, assegura que “és més necessari que mai que el gerent i el conseller compareguin en Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears per donar explicacions” ja que “tantes contradiccions, rectificacions, noves aportacions, etc amaguen un fet, tan greu o més que el de les rates, que és que es va mentir”.

Martí considera que “queden massa qüestions per clarificar: com ha afectat la retallada en el contracte de neteja, com s'ha aplicat el protocol d'actuacions per aquests casos o com s'ha gestionat la informació”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 10 anys

Èl fet de que hi hagi rates a un hospital ja és esgarrifós, però si a més també en hi ha a un quirófan, ja és per demanar anys de presó als responsables, o millor dit , als irresponsables d´aquesta situación.

Valoració:1menosmas
Per Pobleret, fa mes de 10 anys

Propi de països infradesenvelopats. Marca España. De totes maneres agraesc que es faci públic que aquestes rates siguin animalets. Perque als hospitals sobre tot entre els qui manen, dirigeixen i gestionen,com a moltes altres institucions, n´hi ha unes altres de rates.

Valoració:4menosmas
Per elisabet bibiloni, fa mes de 10 anys

Crec que amb un asunto tan serios i hauría de haver pocas bromes i informacio fidedigna per part del conseller, La trasmisio de malalties que poden trasmentre les rates i mes dins l´ambit d´un quirofan es molt greu .

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente