nubes dispersas
  • Màx: 12.06°
  • Mín: 7.77°
12°

MÉS es queixa de la situació “insostenible” de l'hospital Mateu Orfila

1624
MÉS per Menorca expressa la seva “preocupació i malestar” per com s'està gestionant la sanitat pública a Menorca, i en especial pel que afecta a l'Hospital Mateu Orfila. | Arxiu

El PSM MÉS per Menorca expressa la seva “preocupació i malestar” per com s'està gestionant la sanitat pública a Menorca, i en especial pel que afecta a l'Hospital Mateu Orfila. Els ecosobiranistes asseguren que s'han trobat rates als quiròfans i goteres. Es queixen de què “ningú dóna la cara”.

Segons explica la coalició, fa unes setmanes els menorquinistes denunciaven públicament l'existència de rates a zones sensibles del centre hospitalari, concretament a l'interior d'un quiròfan. Tot i que el gerent de l'hospital va matisar els fets, dient que no havien acabat entrant en el quiròfan, MÉS "té una altra versió", i per aquest motiu va sol·licitar la “compareixença urgent” de Martí Sansaloni, conseller de Salut del Govern Bauzá, per tal que donés “explicacions detallades dels fets”. “Aquesta compareixença encara no s'ha produït, i els fets queden sense aclarir generant incertesa i malestar entre els treballadors del centre hospitalari i els usuaris”, asseguren.

Goteres
Ara bé, els menorquinistes denuncien ara un “altre fet insòlit”, l'existència d'una gotera en un quiròfan. La gotera hauria esdevingut en plena operació quirúrgica. Nel Martí, diputat de la coalició, assegura que "aquesta situació és insostenible”. “És inacceptable que es produeixin fets com els esmentats, però és més greu encara que s’amagui la informació. Els ciutadans tenen el dret a saber què passa, perquè passa i què s'ha fet per resoldre la situació i evitar que es torni a repetir", diu el diputat.

MÉS creu que els fets exposats tenen a veure “amb la mala gestió de l'hospital, una gestió economicista, centrada en la reducció de costos i no en la salut de les persones”. “Una mostra d'aquest fet és l’elecció d'un gerent de l'Hospital sense coneixements sanitaris”, afirmen.

Oncologia
Els menorquinistes recorden que l'Hospital Mateu Orfila “ha anat retallant contractes essencials per al bon funcionament del centre, com el contracte de neteja", alhora que critiquen les modificacions organitzatives “com la de no anomenar a un oncòleg com a cap del servei unificat d’oncologia i de pal·liatius”.

Per als menorquinistes un servei tan sensible com el d’oncologia “hauria de ser dirigit per un especialista en aquesta matèria”. En aquest sentit, Nel Martí també ha sol·licitat aclariments al conseller de Salut, perquè expliqui els criteris i els motius de tal decisió.

Atenció sanitària
D'altra banda, MÉS ha valorat de forma positiva que el Govern Bauzá aposti pel desplaçament dels especialistes a l'hospital Mateu Orfila per a tractar a tots aquells malalts que haurien de desplaçar-se a Son Espases o altres centres de la Península. Amb tot, la coalició critica que l'Executiu “no contempla cap alternativa a les necessitats de residència, ni amb una futura instal·lació d'hostatge adjunta a Son Espases ni amb altres propostes, avui segurament més viables, com convenir amb entitats d'atenció a malalts i/o concertar amb titulars privats, pisos per a la residència temporal dels malalts i familiars”.

Segons el diputat Martí "en aquests moments, sense renunciar a una futura residència adjunta a Son Espases, el més raonable seria apostar per convenis i concerts per obtenir una borsa de pisos als qual puguin acollir-se els menorquins que ho necessitin. Ho hem demanat mil vegades, amb preguntes, proposicions no de llei,... i les respostes sempre són ambigües”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Pere, s'actuació des govern en llengua i sanitat està ben en consonància. En llengua volen que sa comunitat catalanoparlant acabi finiquitada i en sanitat volen que sa gent de ses classes populars no es curi i, si lleu, que mori

Per cert, és "nomenar un oncòleg" i no "anomenar a un oncòleg"

Valoració:-2menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys

El govern d'en Bauzà desvia l'atenció cap a la seva catalanofòbia. No tenen altre maldecap que anar en contra del català. La sanitat els importa un rave.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente