algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

PSM-Entesa i Esquerra aproven avançar cap a la unitat del sobiranisme

La formació que dirigeix Biel Barceló preveu la “confluència orgànica” amb la formació que dirigeix el reelegit Joan Lladó

Biel Barceló durant la seva intervenció a l'assemblea del PSM-Entesa celebrada a Algaida. | PSM-Entesa

El PSM-Entesa i Esquerra han aprovat aquest dissabte, en les seves respectives assembles, avançar cap una “confluència orgànica” del mallorquinisme polític de signe progressista i sobiranista. El PSM ha aprovat l'acord amb el 90% dels vots dels seus militats mentre que Esquerra ho ha fet amb el 86% dels vots.

L'acord aprovat per l'Assemblea del PSM-Entensa celebrada a Algaida suposa un “reconeixement mutu” entre els sobiranistes i Esquerra com a “referents del sobiranisme progressista als seus respectius territoris”. També estableix que la formació “avala” l’entrada del partit liderat per Joan Lladó a la coalició MÉS per Mallorca, tot precisant que “la concreció d’aquesta participació es determinarà, de comú acord, amb tots els integrants de la coalició”.

El document concreta el mandat del darrer Congrés del PSM-Entesa, que apostava per unificar l’espai de l’esquerra nacional a Mallorca. També preveu el “reconeixement” i la “feina conjunta” que es pugui establir entre les fundacions Emili Darder i Josep Irla, i entre els Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) i les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC).

Biel Barceló, secretari general del PSM-Entesa, ha destacat que l'acord “suposa una passa important que avança cap a la construcció d’un projecte polític ample i inclusiu, de caràcter mallorquinista, progressista i sobiranista, que serà l’alternativa real a les polítiques del PP de Bauzá i al bipartidisme PP-PSOE”.

Lladó continua al capdavant
Per part seva, el Congrés extraordinari d’Esquerra Republicana, celebrat a Inca, ha aprovat una proposta d'acord amb el PSM-Entesa “per a construir un espai polític des de l’esquerra i per avançar cap al dret a decidir”.

Joan Lladó, que també ha renovat el seu càrrec de president d’Esquerra Republicana a Mallorca, ha manifestat que “el realment important és el dia després de Bauzá, i si seguim amb l’espoli fiscal no tindrem recursos suficients per desenvolupar el nostre projecte”. “Continuarem treballant per un país nacionalment lliure i socialment just”, ha assegurat Lladó.

Durant la reunió, Esquerra també ha aprovat la introducció de modificacions a l’estructura política del partit “posant més èmfasi a les seccions locals amb una xarxa territorial consolidada”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

2 gatos + 2 gatos = 4 gatos

Es pancatalanisme sempre serà marginal a ca nostra.

Valoració:-2menosmas
Per Buades, fa mes de 10 anys

Catalibanets aneu a porgar fum..a Catalonia.. sou uns Mallorquins/Balears renegats..mai sa nostra terra serà lo que voltros voleu.. estau més cremats que un misto. Au a fer sabonereta per sa boca....

Decisió de vot per a les tres properes eleccións 5%

Valoració:-4menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

@VoltorNegre...
1r: on es pot documentar tot això seriosament?
2n: En tot cas... i?

Valoració:1menosmas
Per A Mallorca, en bon mallorquí ..., fa mes de 10 anys


A Mallorca, en bon mallorquí ...

Es Català a Catalunya !!


http://www.youtube.com/watch?v=-y56iRuHLu


"Catalunya mos roba i manipula sa nostra cultura i sa nostra història ",

Sempre Mallorquins, Sempre Balears !! Catalanites a tocar es collons a Catalunya !!

Valoració:-5menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 10 anys

En referencia al petit comentari de VOLTOR NEGRE.
Tota opinió que es té de la història depèn que s'ha llegit i qui ho ha escrit. Encara que “tot” lo que diu Voltor en el interminable escrit fos cert, (que només en una pètita part eu es) no té res a veure amb l'actualitat. Els que han fet història (per bé o per mal) desgraciadament estan enterrats i no poden votar. L'únic que té valor és el que desitgem els presents. Gracies que la grandíssima majoria sabem analitzar i ser pràctics sabem que Espanya ens roba tot, llengua, cultura, identitat, amor propi, diners etc. no volem ser toreros espanyols. Som països catalans encara que el Baussa aquest digui que no ho som. És com si el Govern Balear aprovés un decret assegurant que vostè és una tortuga, no amic Voltor no i no, vostè no es una tortuga vostè seguirà sent una persona. Salut.

P.S. No contestaré a cap replica

Valoració:2menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

Anam bé, molt bé. Basta veure els comentaris!!

Ara tenim el que necessitàvem a l'esquerra del nostre mapa polític. Enhorabona per Esquerra i PSM. Serà ben segur, per MES i millor!!!

Valoració:3menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

@Potxós: ui, per com escrius, que parlis tu de llums... heeheehehe...ehem!!!

Valoració:1menosmas
Per Aliats contra Madrid-Castella, fa mes de 10 anys

Per alliberar Mallorca de l'imperialisme de Castella cal col·laboració entre tots els països no castellans que ocupa l'estat Pancastellanista d'espanya.

http://referendumcatalonia.com/

Prou Pancastellanisme, sa nostra llengo no és la de Castella. Noltros xerram es MALLORQUÍ o CATALÀ DE MALLORCA.

Valoració:5menosmas
Per Buades, fa mes de 10 anys

Catalibanets aneu a porgar fum..a Catalonia.. sou uns Mallorquins/Balears renegats..mai sa nostra terra serà lo que voltros voleu.. estau més cremats que un misto. Au a fer sabonereta per sa boca....

Decisió de vot per a les tres properes eleccións 5%

"Catalunya mos roba i manipula sa nostra cultura i sa nostra història ",

Sempre Mallorquins, Sempre Balears !! Catalanites a tocar es collons a Catalunya !!

Pobrets, pena me fan.

Valoració:-10menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 10 anys

En Lladó frisa de firmar amb el PI i en Jaume Font, resulta que el criticava en en el Consell de Mallorca per fer votar els morts, i ara es vol colgar amb ell, tot per una cadira.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente