algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Josep Serra abandona la presidència d'Esquerra Illes per "discrepàncies" amb Joan Lladó

2227
Josep Serra, en la seva etapa al Govern. | S. AMENGUAL

Josep Serra (Formentera, 1960) ha renunciat al càrrec de president d'Esquerra Republicana a les Illes, un lloc que ocupava des de 2011 rere l'onzè congrés de la formació a l'Arxipèlag, per "discrepàncies" amb l'actuació política del líder del partit a Mallorca, Joan Lladó.

Serra, que fou també director general d'Innovació Educativa en l'última legislatura de govern de Francesc Antich, dimití formalment amb una comunicació al president nacional i als membres de l'executiva nacional d'ERC, i més tard donà a conèixer la notícia a través del seu perfil personal a Twitter.

Entre els fets que darrerament han pogut propiciar aquesta renúncia hi ha l'acostament entre Esquerra i MÉS.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bernat Joan, fa mes de 10 anys

Qui conegui en Josep Serra i en Joan Lladó podrà avaluar què hi ha perdut Esquerra, deixant que en Lladó faci la seua i que una persona amb la preparació i l'ètica d'en Pep quedi bandejada.

Valoració:6menosmas
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

Pocos y mal avenidos.

Valoració:-1menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

En un sistema electoral on s'afavoreix el bipartidisme i en el nostre país ve representat pel PP i el PSIB-PSOE el més normal és que hi hagi coalicions electorals àmplies si es vol entrar en el Parlament i tenir veu o fins i tot incidir en la política que es desenvolupa allà. Presentar-se per separat pot representar, malgrat es digui que després hi haurà coalició, que tots els vots aconseguits per cada un dels partits quedin en això, simples vots sense cap representació.

En el moment que estem vivint és fa necessari, si és que el que es vol és fer a fora aquest partit autoritari-conservador, una coalició electoral lo més àmplia que sigui possible per tal d'obtenir el major nombre de representants i restar-lis als PP i PSIB-PSOE. Però no només s'ha de fer aquesta colaició sino que el que s'ha de fer desde ja és mobilitzar les persones abstencionistes que es van quedar a ca seva fa dos anys perque no veien cap alternativa creible als dos grans partits. Moltes persones proguessistes no van anar a votar ja que estem vivint un moment en que molta gent que vota opcions d'esquerres estan demanant la unitat de l'esquerra per a fer front a aquest atac del neo-conservadurisme i de la dreta més autoritària que no hem tingut mai des de la mort del dictador.

Que ERC i MES s'hagin acostat i vagin en aquesta línea és digne del meu aplaudiment.

Valoració:1menosmas
Per Paco maco, fa mes de 10 anys

Contrastau millor ses notícies, perquè l'acostament a MÉS no és motiu de res, més bé el contrari, tal com ha dit ell a un twit, en que donava suport a la integració dins la coalició.

Valoració:7menosmas
Per IM Artigues, fa mes de 10 anys

En Joan Lladó s'està preparant fort per tornar a servir cubates i xupitos a nes Carreró després de les properes eleccions. Mai no ha tengut ambició política ni ha cercat guanyarse la vida amb la política.

Valoració:-6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

Que cobra en Lladó? Bastant mes de 1500, podeu estar segurs, la pregunta es, per que cobra això? Feina, molta no en fa massa que diguem. Els polítics poltronaires no son exclusiva del PPSOE, Lladó arruix!

Valoració:-9menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 10 anys

Pens que és una errada estratègica l'aproximació d'ER a Més. Una possible aliança electoral perdrà vots tant d'una banda com de l'altra.

Valoració:-10menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Amb sos coions d'un poden penjar s'altre. El independentismo es lo que tiene: se acaba independizando de sí mismo. Lo curioso es que sean tan sensibles a las diferencias mutuas (salvo las siglas, ya me dirás la diferencia que hay entre el PSM y Més) pero que luego pretendan confundirnos con los catalanes.

Valoració:-8menosmas
Per per avall, fa mes de 10 anys

No creo que su ausencia se note para nada, lo mismo que el tal Lladó. Es decir: sobran los dos y alguno mes.

Valoració:-2menosmas
Per I aquest qui és?, fa mes de 10 anys

Au, que creï un partit superpuristaindependentitaquetecagues i ja estarà content.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente