algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Torcebraç Munar-Carrau

Maria Antònia Munar sortí a declarar ahir disposada a no deixar-se trepitjar pel fiscal Juan Carrau. Volia que el tribunal, els fiscals, els missers i el públic farcit de periodistes vessin que qui estava parlant va ser dotze anys presidenta de Mallorca. No li mancà un puntet de supèrbia quan Carrau es mostrava inquisitiu amb ella. Munar no perdia la compostura i li espetava: "Veu com m'intenta confondre". Carrau la intentava acorralar i ella aixecava la veu i intentava imposar el seu criteri que negava, una i una altra vegada, que tengués res a veure amb la manipulació del concurs de Can Domenge. En no poques ocasions el magistrat-president Gómez Reino intentà aclarir les coses i aportava calma al torcebraç amb el fiscal. "Vostè volia dir això...", li deia el jutge, i Munar contestava: "molt ben resumit".

Munar aconseguí mantenir la dignitat durant tot l'interrogatori. De fet, començà decidida. És evident que la declaració de Miquel Nadal, que parlà just abans d'ella, si donà molts d'ànims. Nadal no la implicà ni gens ni poc. Defensà que tal volta s'havien fet coses malament en el plantejament del concurs, però que en cap cap hi va haver pagaments de comissions ni doblers per enmig. També deixà de banda a d'aleshores presidenta Munar. Per la zona del públic s'escoltà un rum-rum: "Munar i Nadal han pactat".

Fos cert o no, Munar no donava la sensació de sentir-se encerclada. Negà de manera rotunda a declaració del dia anterior de Bartomeu Vicens. Negà haver cobrat un sol cèntim per part de l'empresari de Sacresa i desvirtuà per complet la versió de Vicens, exconseller insular del Territori i exsecretari general d'UM. Però tant ella com el seu misser ho feren sense gens d'afectació o visceralitat. Tot el contrari, hi havia molta commiseració envers l'home que va ser durant molts d'anys la persona de més confiança de la presidenta. Les cartes presentades dimecres passat al tribunal, on des de la presó Vicens li descriu a Maria Antònia les pressions a la que hauria estat sotmès per Fiscalia. Munar anà extremadament alerta quan es referia a afirmacions de Vicens, sense la més mínima desqualificació o menyspreu.

En acabar la seva declaració Munar semblava esgotada, fins i tot ferida. Però durant tot el temps que donà la cara davant el tribunal va mantenir la dignitat, encara que les acusacions de Vicens en contra d'ella són demolidores. El principal actiu de Munar durant tota la declaració fou saber-se comportar com una presidenta. Va mantenir l'eima intacta. També el nou posicionament de Nadal, que per res tacà de manera directa a Munar, l'ajudà de manera notable. Però el fil del cas segueix sobre la taula. L'empresari Roman Sanahuja admet haver pagat quatre milions d'euros; Vicens afirma que n'hi entregà dos a Munar per al partit a part d'importants quantitats per a ella, per a ell i per a Nadal; Flaquer assegura que al partit no arribà ni un cèntim, i Munar assegurà que no ha cobrat cap comissió. Aixi està el cas en aquests moments.

En el pati de Can Berga tot eren rotllos de missers, acusats i periodistes. Cada un dels implicats anava pel seu compte. Si hi havia qualque tipus de pacte no era gens visible. Tot el contrari. L'antiga cúpula del Consell i d'UM té estructurada la seva defensa persona a persona i detall a detall.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bart O'Lomé, fa mes de 11 anys

La ex superpresidenta no hizo ningún pulso con el fiscal.Lo que hizo fue ir por libre y contestar lo que no se le preguntaba,buscando la riña tabernaria.,personalizando su rabierta en el Sr.Carrau.Da igual.El Tribunal ha tomado nota de su conducta evasiva y de obstaculización de la Justicia No le arriendo la ganancia.¡Muy bien por Carrau!

Valoració:3menosmas
Per pere mach, fa mes de 11 anys

MAM t' esti MAM.No a la injusticia colonial.

Valoració:-2menosmas
Per Antelm, fa mes de 11 anys

Molt be Munar per plantar cara a aquets inquisidors de la justicia colonial.

Valoració:-3menosmas
Per candela, fa mes de 11 anys

Els mateixos que defensau na Munar deveu defensar sa infanta, amb els mateixos "arguments".

Valoració:0menosmas
Per pep mas, fa mes de 11 anys

Gran article ,valent peiodista i una presidenta que Mallorcca anyorará. Aquest es el resum.

Valoració:2menosmas
Per I Son Massot ?, fa mes de 11 anys

Grup Serra, Jesús Boyero, Pedro de Ses Tanques, Maria Antonia Munar, subvencions i pelotassos com el de Son Massot : això és el resum d'aquest crónica que fa oi oi oi !!!

Valoració:-1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 11 anys

Manca un detall informatiu i sembla que ningú ha controlat
Hazienda o el organisme corresponen (supòs el Consell de Mallorca) si cobrà els 30 milions de euros de UTE (si se cobraren segur
que anaren a la butxaca de la màfia madrilenya).

Falta la confirmació que se cobraren els 30 milions de euros per
part de la ADMINISTRACIÓ .

Si això fos cert els inversors haurien pagat 34 milions (4 milions més
per el empresari que diu que féu regals per 4 milions), en total
els empresaris vengueren el solar l'any 2012 a Sa Nostra per 9'6
milions, lo que indica que els empresaris perderen 24.4 milions
de euros.
Sa Nostra perdé 2.6 milions de euros en tornar a vendre-la per
7 milions el febrer de 2013.

Quina cosa se jutja, la estultícia del gremi judicial o la estultícia
del gremi empresarial o la estultícia de la casta política?

Quedarà satisfeta la plebea en condemnar "bocs expiatoris".

Quin doi a aquest judici!!

Valoració:3menosmas
Per el púnico, fa mes de 11 anys

Cualquier comentario de este papelín (afortunadamente desaparecido), sobre esta señora no tiene el más mínimo valor. Ser agradecidos es ser bien nacidos.

Valoració:-4menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Esta crónica patética habla claro de cuánto os debéis los pancas, la barcelonesa Munar y el Grupo Serra... Feis oi.

Bien mirado, si hay que creerse el invento del catalán, bien podemos creernos que la Munar es virgen.

... I la Mare de Déu nom Joana...

Valoració:-23menosmas
Per Magda, fa mes de 11 anys

"El principal actiu de Munar durant tota la declaració fou saber-se comportar com una presidenta. Va mantenir l'eima intacta. "

TOTA UNA PRESIDENTA CORRUPTA I MANIPULADORA. EL PERIODISTA DEU ÉSSER DELS QUE HAN COBRAT DE ELLA.QUINA VERGONYA !!

Valoració:-32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente