algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

El PSIB duu el cas d'Alpha Pam a la Defensora del Poble

21190
El diputat Vicenç Thomàs considerà que a Balears es discrimina devers un 2 per cent del total de la població, excloent-la del sistema de salut.

El Grup Parlamentari Socialista elevà ahir una denúncia davant la Defensora del Poble en haver constatat, arrel del cas d'Alpha Pam, que a Balears no es garanteix l'atenció mèdica universal. Així mateix, li reclama l'obertura d'una investigació sobre la qualitat de l'assistència sanitària als hospitals de les Illes, rere els últims esdeveniments vinculats a persones sense papers que no tenen targeta sanitària.

El diputat i exconseller de Sanitat, Vicenç Thomàs, fou l'encarregat de presentar l'escrit remès pel seu grup a la Defensora del Poble, en el qual s'explica que "per decisió del Govern" i contradient el que preveu el decret sanitari de la ministra Ana Mato, "a les Illes hi ha més de 20.000 persones que no tenen targeta, i per tant tenen barrat l'accés a la sanitat".

D'aquesta forma Thomàs indicà que el cas de l'Arxipèlag és insòlit, i "mentre que a d'altres territoris de l'Estat", sense importar quin signe polític les governa, "s'atén tothom, a Balears es discrimina devers un 2 per cent del total de la població", excloent-la del sistema de salut.

La mort del jove senegalès ha ressonat arreu, però tanmateix no ha aconseguit obrir un procés d'investigació al si de la Cambra autonòmica.

El capítol de suposades responsabilitats professionals ja sabem com s'ha clos fins el moment; l'única destitució de l'aleshores gerent de l'hospital comarcal d'Inca, Fernando Navarro, i l'obertura de tres expedients disciplinaris a funcionaris són la mínima expressió de reacció política a la mort d'una persona que tot apunta que fou maltractada pel sistema.

És per això que els socialistes es dirigeixen a la Defensora del Poble, "com la institució garantista dels drets dels ciutadans que és", incidí el diputat.

Consideren que urgeix una reacció, "rere una mort, un brot epidèmic de tuberculosi que ha afectat una vintena de persones a la zona del nord de l'Illa, i els distints casos denunciats per entitats solidàries com Càritas Mallorca i Metges del Món, segons els quals es negava sistemàticament als sense papers l'atenció sanitària a les Urgències hospitalàries".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.