lluvia ligera
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
21°

Urdangarin multiplicà per 20 els seus ingressos en set anys

Hisenda lliura al jutge les retribucions dineràries del gendre del rei

20260

El jutge ja ha incorporat a les investigacions les declaracions d’Urdangarin, però no les de Cristina.

Efe

Iñaki Urdangarin va declarar a Hisenda uns ingressos de 30.783 euros l'any 2002, davant els 571.844 euros de 2009, quan teòricament s'havia desvinculat de l'Institut Nóos. És a dir, el gendre del rei va multiplicar per vint les seves retribucions dineràries en set anys, impulsat per l'èxit dels seus negocis amb l'entitat sense ànim de lucre que va crear al costat del seu exsoci Diego Torres, segons consta en les seves declaracions de la renda d'entre els anys 2002 a 2010 aportades per l'Agència Tributària al jutge José Castro.

El magistrat havia sol·licitat a Hisenda les declaracions de la renda d'Urdangarin, i les acaba d'incorporar en el sumari del cas Nóos, amb l'oposició de l'advocat defensor d'Urdangarin, Màrius Pascual.

L'any 2002, la quota diferencial favorable al marit de la infanta Cristina va ser de 2.008 euros; el 2009, va haver de pagar 48.182 euros. A l'exercici 2003, així mateix, apareixen els primers ingressos de la societat del matrimoni Urdangarin-Borbó, Aizoon. Sota l'epígraf "Imputacions d'entitats en règim de transparència fiscal", Urdangarin reconeix uns ingressos de 58.920 euros; en canvi, en el capítol de rendiments de treball, només va declarar 8.400 euros.

En l'exercici de 2006, un any després d'haver-se realitzat el fòrum turisticoesportiu de Nóos a Balears, Urdangarin va declarar rendiments de treball per un import de 132.716 euros, i 1.149.395 euros per guanys i pèrdues patrimonials després de la venda del seu pis barceloní. Aquell any, l'IRPF li va sortir a pagar 5.332 euros.

El 2007, els ingressos van ascendir a 279.951 euros, amb un total de 371.215 euros per rendiments d'"altres actius financers". El 2008, va declarar uns ingressos de 365.036 euros, i el 2009, de 571.844 euros.

En la seva primera declaració davant del jutge Castro i el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach, Urdangarin va dir que la seva font d'ingressos "no era l'Institut Nóos, sinó Aizoon". Segons l'Agència Tributària, Nóos va facturar doblers públics i privats per un import de 16 milions d'euros entre 2002 i 2010. Entre 2003 i 2006, Nóos Consultoria i Aizoon van sumar 1,3 milions de benefici, sempre segons les dades que manegen els investigadors.

Nóos Consultoria, empresa satèl·lit de la societat creada per Urdangarin i Torres, va declarar zero euros en concepte d'ingressos, perquè llavors estava inactiva. Un any després, el gendre del rei va començar a multiplicar els ingressos de Nóos en involucrar-se en la tasca de cercar patrocinadors públics i privats.

D'altra banda, Mario Sorribas, apoderat i home de confiança d'Urdangarin, va remetre al jutge deu correus suposadament incriminatoris per a Diego Torres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mario torres garcia, fa mes de 9 anys

LLADRES!!

Valoració:-7menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

I aquesta cosa putrefacte, que s'enriqueix muntant una entitat "sin ànimo de lucro", es el que tenim com a Casa Real ??

Reals delinquents, que viuen a costa de nosaltres!!

Valoració:11menosmas
Per ianekin, fa mes de 9 anys

Quina comèdia! I no era Aizoon que desgravava les festes d'aniversari dels fills? I no és na Cristina una de les propietàries d'Aizoon? Me posa dels nirvis veure com està tan clar, i encara tenim aquest senyor pel carrer i a la infanta sota "dubte raonable". N'hi ha que per menys estan tancats!

Valoració:-5menosmas
Per Lady Ironia, fa mes de 9 anys

Ja han desimputat la dona d'en Torres?

Valoració:9menosmas
Per Guiem Colom, fa mes de 9 anys

Sa seva dona tampoc sabía res.

Valoració:2menosmas
Per Xisco, fa mes de 9 anys

Talment com la resta d'espanyols no, aquestes rentes no mes que son per a politics, burocrates i gent relacionada al narcotrafic i trates de dones.

Valoració:4menosmas
Per crític, fa mes de 9 anys

Talment com la resta d'espanyols!.

Valoració:3menosmas
Per crític, fa mes de 9 anys

Talment com la resta d'espanyols!.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente