nubes dispersas
  • Màx: 16.84°
  • Mín: 12.25°
16°

Bauzá no mostra la declaració de la renda

21580
El president del Govern, José Ramón Bauzá, ahir en una de les portes d’accés a l’hemicicle autonòmic. | Jaume Morey

Enmig de la polèmica pel cas Bárcenas, un pic el president espanyol, Mariano Rajoy, s’ha compromès a fer pública la declaració de renda i de patrimoni i ha deixat clar que els seus presidents autonòmics també ho hauran de fer; i una vegada que el portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha reconegut que assumiran els compromisos del seu partit en aquest sentit;el president José Ramón Bauzá s’hi resisteix. Ahir, en el ple que encetava el nou període de sessions del Parlament, evità les peticions de l’oposició, que li reclamà insistentment que mostri les seves declaracions per respondre a les exigències ciutadanes de més transparència a la classe política.

El cap de l’Executiu fugí d’estudi i no respongué a les peticions que li feren els portaveus del PSIB i de Més (PSM-IV-E), Francina Armengol i Biel Barceló. Féu com si no els hagués sentit. Just va llançar una ambigua proclama per “fer tot el que sigui necessari per contribuir activament que els ciutadans tornin a confiar en els polítics”. Idefensà que “si hi ha algun partit en aquesta cambra compromès en la transparència i en la lluita activa contra la corrupció és el PP i aquest president”.

En canvi, exigí als socialistes que fessin el mateix que ell i es comprometessin a no situar imputats a les candidatures electorals. Bauzá tampoc no obtingué resposta, més enllà de comentaris de la bancada socialista fent-li veure que tenia assegut a prop Pere Rotger, el popular imputat pel cas Over, de suposat finançament irregular del PP, que hagué de dimitir com a president del Parlament, tot i que continua de diputat.

Primer Barceló i després Armengol criticaren que sigui l’únic dirigent del PP que posi emperons al compromís assumit per la cúpula del partit perquè els presidents del Govern central i autonòmics facin públiques les seves declaracions d’IRPF i patrimoni. Ili recriminaren també que, per no fer-ho, posi excuses, com que es fomentaria el xafardeig o un debat sobre rics i pobres. Segons l’oposició, Bauzá no vol fer públiques aquestes declaracions per amagar els seus negocis privats i evitar que es posi en evidència la seva suposada incompatibilitat. Tant PSIB com

Més vinculen la reticència al fet que sigui titular d’una farmàcia i tingui vincles amb dues societats mentre exerceix com a president.

“Surtin de la cova d’Alí Babà i escoltin la gent”, li etzibà Barceló. El portaveu de Més recordà el “clamor” ciutadà que exigeix més transparència als polítics i denuncià que el Govern promogui “tot el contrari”: una llei que rebaixa les exigències de transparència i de control a l’Executiu.

“Ja fa mesos que s’està amagant”, va retreure Armengol a Bauzá. “Si vol lluitar contra la corrupció sigui clar”, hi insistí la socialista, qui reclamà a Bauzá que es desmarqui de la seva formació i exigeixi aclaracions sobre el finançament il·legal que suposadament mostra la presumpta comptabilitat paral·lela de l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

La socialista també li recordà que l’expresident Jaume Matas cobrà un sobresou del PPi l’advertí que la Justícia investiga un susposat finançament irregular del PP balear. “Creu que amb el que ha passat a Balears podem posar límits a la transparència i la lluita contra la corrupció?”, sentencià.

El president, com abans havia fet el conseller d’Administracions Públiques, Simó Gornés, defensà que la revisió de la Llei del bon govern no suposa una minva en les exigències de transparència. I, en contra dels “enganys” de l’esquerra”, al·legà que només cerca simplificar, eliminar duplicitats i evitar situacions impossibles.

Alhora, va retreure a l’esquerra que aprovàs la llei just abans d’eleccions i només de cara a la galeria. I en canvi, defensà que ell i el PP són els únics que han pres “mesures contundents” contra la corrupció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepet pa i trossos, fa mes de 11 anys

Rafa no hi ets tot, els seu president, en Racoi, li va dir que la mostres.... Com fan tots els congressistes , per veure si roben o no, no es xafarderia ni molt menys , tots sabem que es un podrit . Ara si tot el que diuen que faran , a la fi no ho fan, així seguirant complint el seu programa electoral. No em siguis PPero xoxo.

Valoració:4menosmas
Per Rafa, fa mes de 11 anys

Y porque ha de hacer público sus ingresos?, eso no es transparencia, es una gilipollez. Los ingresos de una persona son propios y privados. De seguir asi le pediran que presente su historial médico. No te jode con los sociolistos.......

Valoració:-10menosmas
Per Amb pany i clau, no?, fa mes de 11 anys

No la mostra ni la mostrarà. Hi deu tenir molt a perdre. La credibilitat ja l´ha perduda. La vergonya sembla que també... Li deu quedar per perdre els milionets ?

Valoració:14menosmas
Per Explicam al món el que està passant, fa mes de 11 anys


https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalización-de-la-fundación-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitam finançar amb doblers públics el feixisme i la seva exaltació.

Corrupció + feixisme = PP

Valoració:10menosmas
Per pepet pa i trossos, fa mes de 11 anys

Digueu-li a na Màbel que això si que es un acte de transparència, i la verge bestial d'en Ramis que tots sabem quin carnet tenen els corruptes. Sort teniu que la llei dona marge als lladres , amb les prescripció del delicte

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente